miercuri, 5 august 2009

chiftelute marinate





Pentru chiftelute:




Carne tocata(eu o cumpar proaspata gata tocata dar puteti sa o tocati si acasa)1 ou 1 ceapa mica, 3-4 catei de usturoi,1 cartof, 2 felii franzela, sare, piper , verdeata (optional).




Se prepara astfel: Se amesteca toate ingredientele;carnea tocata cu painea muiata in apa si stoarsa, cartoful dat pe razatoarea mica,usturoiul pisat si ceapa tocata marunt. Condimentati si se fac bilute potrivite care se rostogolesc prin faina si se prajesc in ulei.




Pentru sos(eu il prepar cu rosii proaspete): 5 rosii proaspete , un ardei potrivit, 1 pahar cu supa sau apa piper boabe sau o bucatica de ardei iute 2 foi de dafin ,cimbru ,sare.




Se dau prin robot rosiile cu ardeiul.Se pune imediat in cratita cu chiftelutele de pe foc ,adaugati supa sau apa si restul ingredientelor.Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc mic 15-20 min.



Se servesc cu piure de cartofi sau pilaf de orez.

Niciun comentariu: