miercuri, 26 august 2009

ciorba de perisoare

 
1 kg carne tocata amestec
2 oua
2 cartofi
2 morcovi potriviti
2 ceape
telina,radacina patrunjel
1 ardei
1 ceasca orez
suc de rosii
patrunjel,leustean
sare , piper
zeama de lamaie sau bors

Mod de preparare: Intr-o oala pui apa la fiert(mai mult de jumatate). Cureti legumele le speli si le tai marunt.Se pun la fiert in afara de cartofi.Acestia se pun(taiati cubulete) cand legumele sunt aproape fierte. Intre timp se fac perisoarele:Carnea se amesteca cu o ceapa tocata marunt,  orezul spalat, putin patrunjel tocat marunt sare si piper dupa gust.Din aceasta compozitie se fac bilute(cu mainile umezite  pentru a nu se lipii carnea) care se pun direct in oala la fiert.Cand s-au ridicat deasupra sunt gata.In ciorba se pune patrunjelul si leuseanul tocat se potriveste de sare si se acreste (cu zeama de lamaie sau bors ) , dupa gust. Se serveste dupa preferinta , cu smantana.

Niciun comentariu: