vineri, 14 august 2009

poale'n brau



Pentru aluat:
500 g faina
100 g unt
4 galbenusuri
100 g smantana
20 g drojdie
300 ml lapte
100 g zahar
putina sare

Umplutura
500 g branza de vaci framantata
2-3 oua
2 linguri zahar cu vanilie
coaja de lamaie
50 g stafide
1 pahar lapte
putina sare

In laptele caldut se dizolva drojdia, se adauga cateva linguri de faina, si se lasa sa creasca.
Intr-un vas mai mare se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se topeste zaharul se adauga smantana si apoi drojdia si faina si se amesteca. framantati bine aluatul cat mai mult timp si apoi se adauga untul caldut(eu am topit untul intr-un vas si apoi l-am lasat sa se raceasca)
Aluatul obtinut se lasa la dospit cam 1 ora. Dupa ce a crescut se intinde o foaie mai groasa si se taie patratele.
Umplutura se obtine astfel: se framanta branza se adauga zaharul vanilat, ouale stafidele si laptele.
aceasta umplutura se pune pe patretelele de aluat si se impatura suprapunand colturile opuse. Se pun placintelele pe o tava tapetata si se dau la cuptor cca 30 min. Cand sunt gata se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!

Niciun comentariu: