duminică, 13 septembrie 2009

cartofi taranesti cu friptura de pui

Cartofi taranesti
cartofi
suc de rosii sau bulion
3-4 catei de usturoi
1 ardei gras
2 cepe mai mici
condimente(sare, piper, boia de ardei dulce si iute, ienibahar, o foaie de dafin)
leustean
Mod de preparare: Cartofii se curata se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare.Ceapa si ardeiul se toaca, se calesc in ulei pana cand ceapa devine transparenta si apoi se pune sucul de rosii.Cand cartofii sunt aproape fierti se pun intr-o tava si peste se pune sosul pregatit.Se presareaza cu sare ,piper, boia, ienibahar, usturoiul tocat ,foaia de dafin si se da la cuptor pana cand se rumenesc apoi se scot din cuptor si se presara leusteanul proaspat tocat.In tava se mai poate pune sunculita afumata.Cartofii astfel obtinuti se pot servii ca garnitura ,alaturi de friptura sau ca atare cu salata de varza.
Friptura de pui
 pulpe si piept de pui
sare piper si boia de ardei dulce(sau iute)
Mod de preparare: Se dezoseaza carnea se taie bucati se condimenteaza cu sare, piper,boia si se prajeste in ulei.  

2 comentarii:

Culian spunea...

Ăsta e un blog pe gustul meu :D! Chiar mă găseam într-o pană de idei culinare şi văd pe aici numai reţete bune de încercat.

PS: Vrei să facem un schimb de link !

gaby's blog spunea...

Sigur, cu placere!