marți, 1 septembrie 2009

croisante cu gem de caise


1 kg faina tip 000
4 oua
20 g drojdie
160 g zahar
150ml lapte
150 ml smantana dulce
1 lingura smantana fermentata
50 g unt
un praf de sare
Mod de preparare: Ouale se bat spuma cu zaharul si sarea.Drojdia se pune la inmuiat in laptele caldut si se adauga peste oua impreuna cu smantana( dulce si fermentata) si faina in ploaie.Se framanta bine iar la final se incorporeaza untul topit caldut.Se lasa la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul. Dupa de a crescut se ia din aluat se intinde pe masa infainata o foaie de forma rotunda si se taie in triunghiuri varfurile sa fie in centrul cercului.Se ung triunghiurile cu gem de caise si se ruleaza de la baza spre varf.Se pun pe tava cu hartie de copt si se lasa sa creasca acolo cam 20 min si apoi se pun in cuptorul incins pana devin maro aurii.Cand sunt gata se pudreaza cu zahar.

Niciun comentariu: