miercuri, 2 septembrie 2009

rulada cu crema de ciocolata si banane

Pentru blat:
 5 oua
100 g zahar
60 g faina
20 g cacao
1  praf de copt
Pentru crema:
5 oua
100 g zahar
200 g unt
200 g ciocolata
100 g nuci, alune sau migdale
esenta de rom
1 banana
Pentru ornat: 
1 banana
ciocolata alba
Mod de preparare:
Blatul:se bat spuma  tare albusurile cu zaharul adaugat in ploaie. Adaugati galbenusurile cacaoa faina (in ploaie)si praful de copt. Se amesteca bine cu o spatula(de jos in sus) dupa fiecare ingredient pentru a se incorpora.Compozitia se da la cuptorul incalzit intr-o tava tapetata. Se coace la foc mic.Cand e gata se lasa putin pentru a se racorii, se scoate din tava si se ruleaza intru-un prosop umed sau folie.
Crema:Ouale se freaca bine cu zaharul si se fierb pe baie de abur pana se ingroasa. Cand sunt gata se adauga ciocolata bucati si se amesteca pana se topeste.Apoi se pun migdalele si esenta de rom. Cand este rece se spumeaza cu untul.
Se desface blatul  se pune crema (nu toata ca sa mai ramana pentru ornat)  banana in capatul blatului si se ruleaza inapoi. Se orneaza cum se doreste.

Niciun comentariu: