marți, 1 septembrie 2009

supa de pui cu galuste


Ai nevoie de:

1 pui
2 cepe
2  morcovi
telina
1 ou
160 g gris
1 legatura patrunjel
sare,piper

Mod de preparare:

 Se spala puiul se taie bucati si se pune la fiert cu putina sare. Cand fierbe se indeparteaza supa si se adauga ceapa curatata intreaga, morcovii taiati si telina ,se  lasa sa fiarba. 
Incepem sa facem galustele. 
Oul se bate cu putina sare, cu o furculita  si se adauga grisul in ploaie, se lasa la umflat
( este important acest timp in care grisul sta cu ou , pentru ca galustele sa iasa pufoase).
Cand a fiert puiul se scoate impreuna cu legumele si punem galustele in oala direct cu lingura. De preferat este sa fie puse cu o lingurita pentru ca galustele la fiert isi maresc mult volumul.
Supa se fierbe la foc mic pana se ridica galustele apoi se potriveste de sare si piper, se adauga patrunjelul tocat ,se ia de pe foc si se lasa acoperita pana la servire.

Pofta buna! 

Niciun comentariu: