joi, 17 decembrie 2009

deliciu cu ciocolata

O prajitura pentru iubitorii de ciocolata.


Ai nevoie de:
Pentru foi: 15 linguri apa minerala,15 linguri ulei, 15 linguri zahar, 2 lingurite bicarbonat amoniu, 4 linguri cacao neagra ,500 g faina.

Pentru crema: 2 oua, 250 gr zahar, 3linguri lapte praf, 200 gr ciocolata amaruie, 350gr unt.
Pentru glazura: 100 gr ciocolata topita.
Mod de preparare:
Apa minerala se amesteca cu uleiul,zaharul, bicarbonatul,cacaua si faina.Acest aluat se imparte in doua se intind foile si se coc pe fundul unei tavi la foc potrivit 5-10 minute.
Crema: Ouale se freaca spuma cu zaharul si laptele. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa apoi se pune ciocolata rasa si se lasa la racit.Cand e rece se amesteca cu untul si se spumeaza.Cu aceasta crema se umplu foile, se glazureaza cu ciocolata si se lasa la rece pana a doua zi cand se taie bucati.

8 comentarii:

alialexa2006 spunea...

ce bunatate....felicitari...

gaby's blog spunea...

iti multumesc frumos pentru felitari, esti o draguta! o seara frumoasa!

Just me spunea...

DACA ITI FACE PLACERE , TI-AM OFERIT UN PREMIU LA MINE PE BLOG!

danna`s blog spunea...

Un premiu frumos te asteapta la mine pe blog.Sarbatori fericite!!

gaby's blog spunea...

@Just me sigur ca imi face placere sa primesc un premiu, iti multumesc frumos si am sa vin sa-l ridic! o zi buna si Sarbatori fericite!

gaby's blog spunea...

@Danna iti multumesc si tie pentru premiu si ca te-ai gandit si la mine. Iti doresc si tie Sarbatori fericite!

maria mihalache spunea...

Hello,
Delicioasa prajitura.............iar cele doua printese sunt o minunatie,Sa-ti traiasca , sa fie sanatoase , sa te bucuri de ele.

gaby's blog spunea...

Multumesc frumos pentru urari, Maria! Sa ai un Craciun fericit!