marți, 8 decembrie 2009

placintele cu sunca si branza

Ai nevoie de:

Pentru aluat:
500g faina
200g margarina
2 galbenusuri
50g drojdie
200g smantana
sare

Pentru umplutura:
300g branza
1 legatura marar
cateva fire de ceapa verde
1 legatura patrunjel
1 ardei gras rosu
1 lingurita boia de ardei iute
sunca presata
2 galbenusuri
2 linguri smantana

Pentru decor:
1 galbenus
seminte de chimen

 Mod  de preparare: Se prepara aluatul amestecand toate ingredientele, rezultant un aluat usor lipicios care se inveleste intr-un prosop si se da la rece timp de 3-4 ore.In acest timp se prepara umplutura.Branza se rade si se imparte in doua parti egale. Intr-o parte se pune boiaua, o lingura smantana, un galbenus,patrunjelul si ardeiul tocat marunt.In cealalta parte o lingura smantana , un galbenus, ceapa si mararul tocat marunt. Se amesteca bine si se obtine o pasta. Sunca se taie fasii subtiri.
Aluatul se intinde intr-o faie de cca 1cm, se decupeaza cu forme(sau se taie cu cutitul), si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pe fiecare forma se pune baranza,sunca taiata  si un capac decupat din aluat.Deasupra se ung cu un galbenus amestecat cu o lingura apa si se pun semintele de  chimen. Se dau la cuptor pentru aproximativ 20 min.
.

2 comentarii:

alialexa2006 spunea...

ce bune palcintelele tale...felicitari...

gaby's blog spunea...

alialexa iti multumesc frumos pentru felicitari! esti o dulce! pupicei!!