sâmbătă, 5 decembrie 2009

Prajitura delicioasa cu cafea



Ai nevoie de:

Pentru foi:
200g unt
1 ou
250g zahar
1 lingurita praf de copt
150 g nuci macinate(migdale sau alune)
700 g faina
1 praf de sare

Pentru crema:
3 oua
150 g zahar
1 lingurita cafea instant
200 g unt

Mod de preparare:Oul se freaca cu zaharul, se adauga untul moale, nucile,sarea,praful de copt si faina  in ploaie.Rezulta un aluat nelipicios care se imparte in 3 parti egale.Se intind foile si se coc pe rand pe fundul unei tavi tapetata cu foie de copt , 10 min. la foc mic.

 Crema: Se freaca spuma ouale, zaharul  si  cafeaua.  Se pune pe baie de aburi si se fierbe pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Cand e rece se adauga untul  si se freaca bine pana obtinem crema spumoasa.
Cu aceasta crema umplem foile astfel: pe un blat de lemn se pune o foaie pe care intindem un strat de crema, din nou foie, crema , astfel ultimul strat ramane crema. Se lasa la rece cel putin 2 ore apoi se taie.Se poate decora cu ciocolata topita si frisca.

2 comentarii:

alialexa2006 spunea...

ce bine arata.....

dia2009 spunea...

Gaby tare buna trebuie sa fie prajitura. eu iti ofer un premiu, te astept sa-l ridici.
Diana