joi, 24 decembrie 2009

Craciun fericit la toata lumea!

Pentru ca nu am  mai apucat sa postez nimic nici macar premiul de la Florena pentru care ii multumesc de acum,  urez la toata lumea un Craciun de vis cu bucurii, impliniri si tot ce isi doreste fiecare sa va aduca Mosul. Craciun fericit!

luni, 21 decembrie 2009

premiu

Am primit acest premiu de la "Just me" si Danna .Va multumesc frumos pentru premiu si ca v-ati gandit si la mine!
Acum il ofer si eu :
Doresc la toata lumea Sarbatori fericite!

                                                                     

joi, 17 decembrie 2009

deliciu cu ciocolata

O prajitura pentru iubitorii de ciocolata.


Ai nevoie de:
Pentru foi: 15 linguri apa minerala,15 linguri ulei, 15 linguri zahar, 2 lingurite bicarbonat amoniu, 4 linguri cacao neagra ,500 g faina.

Pentru crema: 2 oua, 250 gr zahar, 3linguri lapte praf, 200 gr ciocolata amaruie, 350gr unt.
Pentru glazura: 100 gr ciocolata topita.
Mod de preparare:
Apa minerala se amesteca cu uleiul,zaharul, bicarbonatul,cacaua si faina.Acest aluat se imparte in doua se intind foile si se coc pe fundul unei tavi la foc potrivit 5-10 minute.
Crema: Ouale se freaca spuma cu zaharul si laptele. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa apoi se pune ciocolata rasa si se lasa la racit.Cand e rece se amesteca cu untul si se spumeaza.Cu aceasta crema se umplu foile, se glazureaza cu ciocolata si se lasa la rece pana a doua zi cand se taie bucati.

sâmbătă, 12 decembrie 2009

Flori...

Am primit niste flori superbe de la "Just me"(Sarea in bucate) , ca multumire pentru premiul pe care i l-am acordat ieri cu   o deosebita placere. Sunt foarte bucuroasa :))

vineri, 11 decembrie 2009

Premiuuu!!!

Sunt fericita ca am primit un premiu de la Diana careia ii multumesc. Oare sa fi venit Mos Craciun mai repede sau Mos Nicolae mai tarziu... hmm nu conteaza important e ca am primit! yuppy!!!
Acesta este premiul:
Acum il impachetez cu fundita si il dau ca si cadou urmatoarelor gospodine sper sa le incante:))

marți, 8 decembrie 2009

placintele cu sunca si branza

Ai nevoie de:

Pentru aluat:
500g faina
200g margarina
2 galbenusuri
50g drojdie
200g smantana
sare

Pentru umplutura:
300g branza
1 legatura marar
cateva fire de ceapa verde
1 legatura patrunjel
1 ardei gras rosu
1 lingurita boia de ardei iute
sunca presata
2 galbenusuri
2 linguri smantana

Pentru decor:
1 galbenus
seminte de chimen

 Mod  de preparare: Se prepara aluatul amestecand toate ingredientele, rezultant un aluat usor lipicios care se inveleste intr-un prosop si se da la rece timp de 3-4 ore.In acest timp se prepara umplutura.Branza se rade si se imparte in doua parti egale. Intr-o parte se pune boiaua, o lingura smantana, un galbenus,patrunjelul si ardeiul tocat marunt.In cealalta parte o lingura smantana , un galbenus, ceapa si mararul tocat marunt. Se amesteca bine si se obtine o pasta. Sunca se taie fasii subtiri.
Aluatul se intinde intr-o faie de cca 1cm, se decupeaza cu forme(sau se taie cu cutitul), si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pe fiecare forma se pune baranza,sunca taiata  si un capac decupat din aluat.Deasupra se ung cu un galbenus amestecat cu o lingura apa si se pun semintele de  chimen. Se dau la cuptor pentru aproximativ 20 min.
.

sâmbătă, 5 decembrie 2009

Prajitura delicioasa cu cafea



Ai nevoie de:

Pentru foi:
200g unt
1 ou
250g zahar
1 lingurita praf de copt
150 g nuci macinate(migdale sau alune)
700 g faina
1 praf de sare

Pentru crema:
3 oua
150 g zahar
1 lingurita cafea instant
200 g unt

Mod de preparare:Oul se freaca cu zaharul, se adauga untul moale, nucile,sarea,praful de copt si faina  in ploaie.Rezulta un aluat nelipicios care se imparte in 3 parti egale.Se intind foile si se coc pe rand pe fundul unei tavi tapetata cu foie de copt , 10 min. la foc mic.

 Crema: Se freaca spuma ouale, zaharul  si  cafeaua.  Se pune pe baie de aburi si se fierbe pana se ingroasa apoi se lasa la racit. Cand e rece se adauga untul  si se freaca bine pana obtinem crema spumoasa.
Cu aceasta crema umplem foile astfel: pe un blat de lemn se pune o foaie pe care intindem un strat de crema, din nou foie, crema , astfel ultimul strat ramane crema. Se lasa la rece cel putin 2 ore apoi se taie.Se poate decora cu ciocolata topita si frisca.

joi, 3 decembrie 2009

figurine din turta dulce

Sunt ideale pentru Craciun si incanta copiii.






Ai nevoie de:
3 oua
3 linguri miere
1 lingurita bicarbonat
250 g zahar pudra
1 lingura de cacao
1 lingura zeama de lamaie
600 g faina
6 cuisoare macinate
cate 1 lingurita scortisoara  si anason macinat.

Glazura
3 linguri zeama de lamaie
150 g zahar pudra
1 ou



Mod de preparare:
Intr-un vas se freaca spuma zaharul,mierea si ouale.Se adauga restul ingredientelor si faina in ploaie.Obtinem un aluat omogen care se inveleste in folie si se da la frigider cca o ora.Dupa ce s-a racit, se intinde pe masa infainata o foaie de 1 cm grosime ,se decupeaza cu forme si se dau la cuptorul preincalzit  intr-o tava tapetata cu foaie de copt, pana devin aurii.Cand sunt inca fierbinti se ung cu oul batut, apoi se orneaza cu glazura formata din zaharul pudra si zeama de lamaie.