luni, 4 ianuarie 2010

fursecuri cu portocale



Ai nevoie de:
120g zahar
100 g coaja portocala rasa
50 g stafide
50 g nuca de cocos
100 g migdale si nuci tocate
30 g unt
50 ml smantana dulce
2 linguri smantana fermentata
1 pliculet zahar vanilat
50 g faina

Pentru glazura:
ciocolata



Mod de preparare: Coaja de portocala rasa pe razatoarea mare se amesteca cu putin zahar si se lasa sa stea cam 10 min. Intr-un vas se amesteca migdalele si nucile taiate,toata smantana, zaharul, stafidele spalate, nuca de cocos, untul, zaharul vanilat ,faina , coaja de portocale si se pune la fiert pe abur pana se topeste zaharul. Cand e gata se lasa la rece pentru 2 ore, apoi se fac bilute cu mana umeda care se apasa usor, se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor , la foc mic 20 min.
Dupa ce s-au copt, se lasa la racit si se  glazureaza pe o parte cu ciocolata topita.

Niciun comentariu: