marți, 5 ianuarie 2010

mini amandine


Ai nevoie de:
8 oua
8 linguri zahar
6 linguri faina
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt


Pentru crema:
1 ou
200 g zahar
2 linguri capucino
150 g ciocolata amaruie
esenta de rom
200 g unt sau margarina


Pentru sirop:
100 g zahar
200 ml apa
esenta de rom

Glazura:
200 g ciocolata
100 ml smantana dulce

Mod de preparare: Albusurile se bat spuma tare cu 4 linguri de zahar.Galbenusurile se freaca cu restul de zahar , se adauga cacaua si faina cernuta cu praful de copt. La final se incorporeaza albusurile , se pune compozitia intr-o tava tapetata si se coace la foc potrivit.



 Crema:Oul se freaca cu zaharul si se fierbe pe baie de aburi pana se topeste zaharul apoi se adauga capucino si ciocolata.Se fierbe pana se incorporeaza totul si se lasa la racit. Cand e rece se adauga untul spumat si esenta de rom.



Siropul: Zaharul se caramelizeaza si se adauga apa, se fierbe pana se dizolva zaharul apoi punem esenta de rom.


Glazura:Ciocolata se topeste cu smantana.


Blatul se taie in doua se insiropeaza si se intinde crema pe o foaie(pastrand putina crema pentru ornat) .Se pune si cealalta foie si se da la rece cel putin 2 ore. Dupa ce s-a racit se taie patrate, se glazureaza si se orneaza dupa plac.

4 comentarii:

alialexa2006 spunea...

buna...buna prajitura care imi aduce aminte de copilarie...

Profesorul spunea...

La mulţi ani! O leapşă: http://liviuchifane.blogspot.com/2010/01/leapsa.html

gaby's blog spunea...

multumesc, liviu! am sa vin sa vad despre ce e vorba. La multi ani!

gaby's blog spunea...

alina, ma bucur ca iti place prajitura mea !
pupici:)