marți, 26 ianuarie 2010

mini tarte

Ideale ca aperitiv!

Ai nevoie de:

Pentru aluat:
500 g faina
150 ml lapte
1 ou
7 g drojdie uscata
50g margarina
seminte de chimen
sare


Umplutura:
Sunca presata
salam
branza
1 ardei rosu
cateva fire ceapa verde
1 legatura marar
 cascaval


Mod de preparare:
Aluatul: Faina se pune intr-un vas, in mijloc se face o adancitura unde se pune sare si drojdia.Peste ea se pune  laptele caldut si se lasa 10 min. Apoi se amesteca cu oul , margarina si semintele de chimen zdrobite. Se framanta bine  , se inveleste intr-o folie si se baga in congelator pentru 10 minute.

Umputura: Branza data pe razatoare se amesteca cu salamul taiat cubulete mici, ceapa , ardeiul si mararul tocat marunt.

Se ia o bucata din aluat , se intinde o foaie  de jumatate cm.  si se pune pe toata suprafata ei felii de sunca presata iar peste  umplutura de branza. Se ruleaza si se taie bucati de 1-2 cm grosime. Se presara cascaval ras peste ele si dau la cuptor la foc potrivit  pana devin aurii.

12 comentarii:

maria mihalache spunea...

Interesanta reteta............imi place.
Seara buna!

alialexa2006 spunea...

bune tartele tale....si nu foarte complicate....pupici

alialexa2006 spunea...

bune tartele...si nu foarte complicata reteta...pupici

gaby's blog spunea...

* Maria
* Alina, Ma bucur ca va place reteta mea.

pupici:))


O zi minunata!

Flori spunea...

Gabi, multumesc frumos pentru vizita si aprecieri!
Imi place mult blogul tau, daca se poate as dori sa facem un schimb de adrese.
Multumesc frumos!
Flori

gaby's blog spunea...

Sigur Flori , imi face placere!

valentina ionita spunea...

o reteta tare delicioasa...

valentina ionita spunea...

delicioasa reteta...

ellis spunea...

Si eu fac pizza in felul asta...sau am mai umplut melcisorii cu crema de vanilie!

gaby's blog spunea...

multumesc de vizita si aprecieri, valentina!
o zi buna!

gaby's blog spunea...

mmm, ellis o idee buna, buna! am sa incerc si eu!
pupicei:))

Flori M spunea...

Multumesc, Gabi! Ne mai auzim!