luni, 25 ianuarie 2010

Ziua si noaptea

 
Ai nevoie de:
Pentru foi:
 9 linguri zahar
9 linguri ulei
9 linguri  lapte
2 oua
1 lingurita bicarbonat amoniu
un praf de sare
esenta de vanilie
faina cat cuprinde aprox. 1 kg

Pentru crema:
                                                  250 g unt
200 g zahar
3 oua
4 linguri cacao
6 linguri apa
dulceata de visine

Ornament:
zahar pudra
cacao
visine din compot


Mod de preparare:
Foi: Zaharul, uleiul si laptele se fierb la foc mic pana clocoteste si zaharul e dizolvat. Dupa ce a fiert se adauga sarea si esenta de vanilie.Compozitia se pune intr-un vas mai mare si se lasa la racit. Cand e aproape rece se adauga bicarbonatul de amoniu, ouale, faina si se framanta bine pana devine un aluat nelipicios.Acesta se imparte in patru si se intind foi care se coc pe fundul unei tavi unsa cu margarina la foc potrivit pana devin aurii.

Crema: Cacaua se amesteca cu 4 linguri zahar , apa si se fierbe la foc mic.Ouale se freca cu restul de zahar pana devin spuma apoi se fierb la fac mic pana la dizolvarea zaharului , se adauga peste compozitia cu  cacao si se lasa la racit. Cand e rece se incorporeaza in  untul spumat.

Pe foi se intinde un strat subtire de dulceata de visine,  apoi un strat de crema , foie, dulceata, crema. La final se imbraca in crema iar deasupra se pudreaza cacao si zahar pudra. Se orneaza cu visine din compot.


4 comentarii:

alialexa2006 spunea...

ce bine arata...si trebuie sa fie si foarte bun....pupici...ciao

gaby's blog spunea...

merci alina de vizita , ma bucur ca iti place cum arata! O zi buna! Pupici! :))

Lavinia spunea...

Cred că prinţesele tale au savurat fiecare bucăţică de tort!E delicios!

gaby's blog spunea...

Asa e , Lavinia! insa nu numai ele :))
O seara frumoasa!