vineri, 12 martie 2010

desert "cald"


Ceva dulce rapid si nu foarte greu de facut!
Cred ca toata lumea isi aduce aminte de painea prajita cu lapte si ou pudrata cu zahar, pe care o mancam in diminetile reci!
mmm, delicios!

Ca sa prepari acest desert...
Ai nevoie de:

Paine
lapte
oua
zahar
unt(cam 50 g) 
esenta de vanilie

Pentru sos de fructe de padure:
cirese
afine 
zahar 
un cubulet unt
esenta de vanilie

Mod de preparare:
Tai painea felii de 1 cm grosime. Intr-un vas se pune 1 ceascuta lapte amestecat cu esenta de vanilie si in altul 2 oua si 4 linguri zahar care se bat cu o furculita.
Dai feliutele de paine prin lapte apoi prin ou si le prajesti intr-o tigaie in care s-a incintat untul. Se prajesc pe ambele parti.Cand se scot se pudreaza cu zahar.(au iesit 6 feliute)
Se pot servi cu un sos delicios de cirese si afine.
Se prepara asa:
Tai ciresele in doua si le scoti samburii. Intr-o cratita mai mica incalzesti un cubulet unt si 3 linguri zahar care se caramelizeaza.Pui peste el cirese (cam o cana de cirese) , afine cate doresti si vanilia.
Se orneaza cu frisca usor aerata.

Pofta buna!

7 comentarii:

alialexa2006 spunea...

bun....felicitari...o zi buna

gaby's blog spunea...

multumesc alina!
o zi buna si tie!
te pup :))

maria mihalache spunea...

Grozav, grozav de bun si frumos..........))))
O zi buna!

sarah spunea...

eu de fel sar peste micul dejun ca e jale cu greutatea dar asa ceva as manca si eu cu mare pofta.pupici si un week -end minunat

gaby's blog spunea...

*Maria merci!
o seara frumoasa!

gaby's blog spunea...

*Sara foarte rau ca sari peste micul dejun! Eu stiu ca este ce mai importanta masa a zilei.
Daca te referi la kg in plus cand spui greutate , acestea nu se prind la masa de dimineata! ;)
iti doresc un sfarsit de saptamana frumos!
te pup:))

David Octavian spunea...

saptamana trecuta am facut.Fara sosul de fructe de padure.Am pus in schimb dulceata de pere.Delicios