joi, 11 martie 2010

placintele cu cartofi


Cine a mancat placintele cu cartofi sigur nu le-a uitat gustul insa daca nu ai mai mancat pana acum
(ca si mine :D ) o sa ai tendinta de a zice : ooo cartofi piure, cu aluat ? bla , bla bla ...
Va spun ca nu e absolut deloc asa si nu trebuie trecute cu vederea!




Ai nevoi de:
Pentru aluat:
500 g faina
25 g drojdie proaspata
2 linguri ulei
300 ml apa
1 lingurita zahar
sare

Pentru umplutura:
cartofi
sare
boia de ardei iute
piper
usturoi verde


Mod de preparare:
Aluatul: Se face maia din drojdie zahar si apa calduta. O lasam 10 min. si o amestecam cu sare, ulei , faina si apa ramasa.Se framanta si se lasa la dospit cca 1 ora.

Umplutura: Se curata cartofi, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierti se paseaza ca de piure, se pune usturoiul tocat si se condimenteaza cu piper , sare si boia.

Se ia din aluat se intinde pe masa infainata , se taie dreptunghiuri . Pe o jumatate din dreptunghi se intinde umplutura de cartofi si se impatureste placinta. Se repeta procedura.
Se prajesc in ulei pe ambele parti.
Se pot servi cu mujdei de usturoi sau smantana.
Sunt savuroase!
Pofta buna!


                                        M-a inspirat:

4 comentarii:

Micul spunea...

Sa vezi ce bune-s si alea cu varza acra.Foarte faine ti-au iesit, asa subtiri.

ochi_verzi spunea...

Si mie imi place mult placinta cu cartofi si chiar e foarte buna. Arata tare bine placinta ta!

gaby's blog spunea...

*Micul chiar m-ai facut curioasa!
Am sa le incerc cu siguranta.
O seara frumoasa!

gaby's blog spunea...

*Ochi-verzi ma bucur ca iti plac si tie!
O seara frumoasa!



Multumesc de aprecieri!