sâmbătă, 13 martie 2010

prajitura cu portocale si migdale



Ai nevoie de:
5 oua
3 portocale
150 g migdale
200 g zahar
100 g faina
100 ml cafea
1 lingurita scortisoara


Mod de preparare: Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin spuma albicioasa.Peste ele se pune coaja rasa de la portocale (aprox. 150g ) , migdalele macinate fin , cafeaua , scortisoara si faina. Se amesteca bine dupa fiecare ingredient cu o lingura de lemn. In compozitia rezultata se incorporeaza amestecand usor albusurile batute spuma tare .
Se pune compozitia intr-o tava tapetata si se da la cuptor la foc mic aprox. 1 ora pana se desprinde usor de pe margini.

Portocalele se storc si se strecoara sucul.Acesta se pune la fiert cu 3 linguri de zahar.
Se insiropeaza prajitura cu acest suc.
Ornati dupa preferinta!





Pofta buna!

6 comentarii:

Micul spunea...

Inca o prajitura pe lista mea interminabila.
Foarte faina.

sarah spunea...

arata bine prajiturica ta.sper sa reusesc s-o prestez la gasca mea de fomisti cat de curand.pupici

maria mihalache spunea...

Un deliciu!
O zi buna!

alison spunea...

suna si arata bine,trebuie incercata!

gaby's blog spunea...

Ma bucur tare mult ca va place!
Astept sa-mi spuneti cum a iesit si daca e pe gustul vostru!
Imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului,am o perioda aglomerata... :(
Va pup, o seara buna tuturor!

Rodica Botan spunea...

Nu mai vin pe-aici. Gata...ca ma lasi cu gura apa...si cu pofta-n cui! Asta-i treaba?
:)