miercuri, 10 martie 2010

"tavalita" cu piersici si ciocolata


"Tavalita" este printre primele cinci prajituri preferate de sotul meu.Azi am facut o glazura noua  pentru aceasta prajitura.

Ai nevoie de:
Pentru blat:
6 oua
160 g zahar
180 g faina
50 g unt

Pentru gazura de ciocolata:
4 linguri zahar
2 linguri apa
50 g ciocolata
1 lingura cacao
100 ml smantana dulce
30 g unt

Pentru glazura de piersici:
300 ml pasta de piersici
2 linguri zahar
1 ou
50 g ciocolata alba
30 g unt

Pentru ornat fulgi de nuca de cocos sau nuci.

Mod de preparare:
Blatul:Ouale se bat spuma tare cu zaharul.La final se adauga faina si untul topit.Se amesteca usor  compozitia si se pune intr-o forma dreptunghiulara tapetata. Se da la cuptor la foc potrivit, pana devine aurie.Cand e gata se lasa sa se raceasca si se taie cubulete.


Glazura de ciocolata: Zaharul si apa se topesc intr-un 
vas la foc mic.Cand e topit se incorporeaza cacaua, ciocolata si se fierbe pana devine un sos cremos.Se ia de pe foc si se adauga untul.Cand s-a mai racorit se pune smantana.





Glazura de piersici: Pasta de piersici se pune la fiert impreuna cu zaharul. Se fierbe pana la dizolvarea zaharului.Se adauga oul si se amesteca bine cu un tel.
Se ia de pe foc si se pune ciocolata rasa si untul.





Cubuletele de blat se dau prin glazura si apoi se "tavalesc"(de unde si numele) prin fulgi de nuca de cocos.





Pofta buna!

8 comentarii:

sarah spunea...

yammy yammy.vreau si eu.vezi ca mai e un premiu pentru tine la mine pe blog.pupici

gaby's blog spunea...

multumesc sara!

Daniela spunea...

Gabitule, mi-ai facut pofta de-o prajiturica, nu pot zice de-o tavalita ca iese altceva... hi, hi...
De cite ori intru la tine, iti admir printesele...
Pupici !

Flori spunea...

Ce bine arata!

Mimi spunea...

This looks delicious.
Mimi

gaby's blog spunea...

*Daniela esti fantastica! Am ras cu lacrimi de comentariul tau! Pai ce sa fac daca asa se numeste prajitura?
Te pup!

gaby's blog spunea...

*Flori multumesc, ma straduiesc :D

gaby's blog spunea...

*Mimi, multumesc!