sâmbătă, 6 martie 2010

tort caramel




Un tort delicios!

Ai nevoie de:
Pentru blat:
4 oua
200 g unt
200 g zahar
2 linguri miere
1 lingurita si jum. praf de copt
30 g cacao
3 linguri smantana
250 g faina


Pentru crema:
200 g zahar
250 ml lapte
1 budinca de caramel
100 g unt

Pentru glazura:
100 g zahar
100 ml samantana
1 lingura cappuccino

Mod de preparare:
Blatul: Untul se freaca spuma cu zaharul, se adauga ouale pe rand , mierea, smantana, cacaua, faina si praful de copt. Se amesteca usor  . Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapeta si se da la cuptorul preincalzit, la foc mic pana la coacerea completa.Se incearca cu o scobitoare, pana aceasta ramane curata.

Crema:Zaharul se caramelizeaza, se stinge cu 200 ml lapte si se fiebe pana la dizolvarea completa a zaharului.Cand este dizolvat se pune budinca amestecata cu restul de lapte si se fierbe pana se ingroasa.
Cand e rece se incorporeaza untul spumat 


Glazura: Zaharul  se caramelizeaza si se stinge cu smantana.La final se adauga cappuccino si se amesteca bine.

Asamblare: Blatul se taie in doua felii , intre ele se pune crema iar deasupra se intinde glazura. Se orneaza dupa preferinte.


Pofta buna!

Niciun comentariu: