joi, 1 aprilie 2010

mancarica de urzici cu lapte


Ceva gustos de primavara !
Ei ,mancarica de urzici se face usor , fara prea multe batai de cap insa e delicioasa!
Pentru a face aceasta mancarica ,

Ai nevoie de:
urzici
lapte
smantana
sunca afumata
1 ceapa
sare, piper

Mod de preparare: Cureti urzicile de frunzulitele galben-maronii. Eu le-am luat din gradina mea din " coltul salbatic"  si le-am cules doar varfurile. Dupa curatare se pun intr-un bol,se acopera cu apa rece si se invart in apa cu o furculita. Daca mai sunt firicele de iarba o sa iasa la suprafata si le indepartam.
Se scurg intr-o strcuratoare si se mai trec pe sub jet de apa.
Dupa ce am incheiat operatiunea spalarea trecem la gatire. 
Se pun urzicile pe foc intr-un vas cu apa rece si sare . Se lasa sa fiarba. Intr-o alta cratita se pune laptele la fiert.
Cand urzicile sunt usor fierte  se scot  se toaca apoi se pun in lapte.
Intr-o tigaie se pune la prajit sunca si ceapa tocata marunt.Dupa ce s-a prajit si ceapa este aurie se adauga peste urzici.Potrivim de sare si piper.
Se serveste cu smantana.
Pofta buna!


4 comentarii:

Roz_bonbon spunea...

Iti doresc tie si familiei tale Sarbatori Pascale Fericite si Frumoase. Sa va aduca iepurasul tot ce va doriti!

judy spunea...

Gaby,iti doresc un Paste Fericit alaturi de cei dragi!!!
Ganduri bune!!!

gaby's blog spunea...

Roz_bonbon multumesc!
Si tie sa-ti aduca iepurasul numai bine alaturi de cei dragi!
Un Paste fericit!

gaby's blog spunea...

Judy multumesc de urari!
Sa ai un Paste fericit impreuna cu cei dragi!