miercuri, 28 aprilie 2010

pizza cu smantana si leurda

Pizza cu smantana

Ai nevoie de:

Pentru aluat:
500 g faina
200 ml apa calduta
10 gr drojdie
1 lingura smantana
1 lingura ulei de masline
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare

Pentru umplutura:
smantana
ceapa
sunca afumata
sare 
piper

Mod de preparare:

Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Drojdia se pune in putina apa calduta cu zaharul si se lasa la dospit 10 min. Dupa ce s-a dospit se pune peste faina cu restul de apa , smantana, ulei si sare. Se framanta si se inveleste in folie apoi se da la rece pentru cca 30 min.
Dupa ce s-a racit se intinde putin aluat de 1 cm grosime peste care se  pune un strat de smantana sunca taiata cubulete si ceapa rondele.Presarati sare si piper negru proaspat macinat si dati la cuptor.
Se serveste calda.

Pizza cu leurda


Cu acelasi aluat am facut si pizza cu leurda.

Am mai avut nevoie de :
Sos de rosii
sunca afumata
leurda
usturoi verde
branza

Am intins aluat peste care am pus sosul de rosii, usturoiul si leurda taiata fasii , sunca si branza data pe razatoare.
Am dat la cuptor la foc potrivit.

Pofta buna! 



4 comentarii:

maria mihalache spunea...

Ce buna trebuie sa fie..........
Te astept la ridicat de premii
Pup!

Nadji spunea...

J'aime la pizza sous toutes ses formes.
Je prends un morceau de la tienne.
A bientôt.

gaby's blog spunea...

Maria multumesc frumos!

gaby's blog spunea...

Nadji ma bucur!
O zi frumoasa!