joi, 29 aprilie 2010

rulada cu ciocolata si nuci




Ai nevoie de:

Pentru blat:
4 oua
3 linguri zahar
3 linguri miere
5 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare

Pentru crema:
200 ml frisca
2 linguri cappuccino
1 plic zahar pudra vanilat

Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 ml smantana dulce

Pentru ornat:
nuci prajite 


Mod de preparare:

Blatul: Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare zaharul pus pe rand. Cand sunt spuma se pune si mierea se mai bate putin si se adauga faina si praful de copt. 
Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc  potrivit.
Dupa ce s-a copt se desprinde de pe hartia de copt , se ruleaza si se lasa la racit.

Crema: Frisca se bate spuma cu zaharul iar la final se adauga cappuccino.

Cu aceasta crema se umple rulada.

Glazura: Ciocolata se topeste cu smantana pe baie de abur  si se pune peste rulada.
Se orneaza cu nuci prajite si tocate.




Pofta buna!

4 comentarii:

maria mihalache spunea...

wow...........ce bunaciune.fetele cred ca fost tare incantate.
O zi buna!

Evelina spunea...

Deliciu !
Ingerasii tai consuma atata ciocolata???
Venim sa ...ajutam,cumva???

gaby's blog spunea...

Maria fetele au primit o portie micuta de tot avand in vedere ca rulada are cafea in compozitie.
O zi frumoasa!

gaby's blog spunea...

Evelina cu mare placere ti-as fi oferit o portie! Sau cata vroiai!

Nu mananca fff multa ciocolata eu sunt un mare fan al ciocolatei!
Am observat ca am multe retete la rand care contin ciocolata hmm...
Insa nu le fac zilnic cand le fac le pozez si apoi le postez pe blog gand am putin timp liber.

Se pare ca s-a nimerit sa vina unele dupa altele.
:)) Am sa fiu mai atenta!
Te pup!