luni, 12 aprilie 2010

tarta cu mere si caramel


Ai nevoie de:
mere
aluat de patiserie
200g zahar
zahar vanilat

Mod de preparare: Merele se curata de coaja se taie in jumatate se scoate mijlocul apoi se taie sferturi.
Zaharul se pune la caramelizat cu 2 lingurite apa. Cand este caramel se pune in forma de tarta si se acopera forma cu caramelul inclusiv peretii acesteia.
Merele se aseaza in forma de tarta peste caramelul racit si se pudreaza cu zahar pudra.
Invelim merele cu aluat de patiserie ca si cum le-am trimite la culcare si se da tava la cuptor la foc mic pana cand aluatul este auriu.



Se rastoarna tarta si se pudreaza cu zahar.

Dupa preferinta se poate servi cu inghetata.
Pofta buna!

Un comentariu:

dana spunea...

e unul dintre deserturile mele favorite! de cele mai multe ori pun unt si zahar, si se face caramel fara sa mai ai nevoie de un pas in plus... imi place sa am cat mai putine vase de spalat :)