joi, 6 mai 2010

placintele cu branza si leurda


Aceste placintele le-am facut de ceva timp insa abia acum reusesc sa le postez.
Oricum sunt delicioase!


Ai nevoie de:

Pentru aluat:
500 g faina
15 g drojdie
200 ml apa
1 lingura zahar
1 lingura sare
8 linguri ulei masline
200 g unt

Pentru umplutura:
branza de vaci
leurda


Mod de preparare:

Intr-un vas se pune apa, zaharul ,sarea , 4 linguri ulei si drojdia. Se amesteca putin apoi se incorporeaza faina.
Se framanta si se pune si restul de ulei.Se framanta aprox.10 min.


Se intinde aluatul pe o planseta presarata cu faina.  Untul  l-am faramitat cu o furculita  cu un praf de sare apoi am stors apa si l-am  pus gramada pe aluat. Se aduna aluatul formand o bila cu untul in mijloc. Se intoarce cu partea de pe planseta in sus si intindem aluatul cu sucitorul. Se impatura aluatul ca in imaginea de mai jos se inveleste in folie si se da la congelator 10 min de fiecare data. Se repeta pasii inca de 8 ori.




Umplutura: Branza se rade si se amesteca cu leurda taiata fasii fine.

Aluatul se intinde se taie patratele se pune branza pe fiecare dintre ele si se impatura .Se lipesc marginile si se dau la cuptor la foc potrivit.

Pofta buna!

Niciun comentariu: