joi, 6 mai 2010

prajitura "regina Maria"


Aceasta reteta o stiu de cand eram mica de la mama mea.
Pot sa spun ce e absolut delicioasa!
 Nucile coapte au un gust fantastic cu crema fina.

Ai nevoie de:

Pentru blat:
7 oua
10 linguri zahar
8 linguri faina
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
200 g  nuci
unt pentru uns tava
un praf de sare

Pentru crema:
4 galbenusuri
200 g zahar pudra
200 g unt
esenta de vanilie

Mod de preparare:

Blatul: Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul pus pe rand.
Cand sunt spuma tare se pun 3 galbenusuri si se amesteca usor apoi cacaua ,faina si praful de copt.
O tava dreptunghiulara se unge cu unt si se pun nucile taiate peste care punem compozitia de mai sus.
Se da la cuptor la foc potrivit pana se desprinde usor de margini.
Cand e rece se rastoarna pe o tava iar partea cu nucile ramane deasupra.

Crema: Galbenusurile ramase de la blat  impreuna cu zaharul pudra se freaca spuma cu o lingura de lemn apoi se pun la fiert pe baie de abur. Dupa ce a fiert se lasa la racit si se incorporeaza in ea untul spumat.
Se intinde crema peste blat si se pudreaza cu cacao.
Pofta buna!

6 comentarii:

Reka spunea...

hm, suna delicios. o sa incerc si eu :-)))).

Carmen spunea...

Foarte interesanta!Imi dai voie s-o incerc si eu?O zi frumoasa!xxx

Just me spunea...

cunosc praji si mama o facea! e buna:))

gaby's blog spunea...

Reka sa-mi spui daca iti place!
O zi minunata iti doresc!

gaby's blog spunea...

Carmen bineinteles!
sau nu asta e ideea?
ma bucur cand imi sunt apreciate retetele!
O zi minunata!

gaby's blog spunea...

Just me chiar e buna prajitura!
sa ai o zi frumoasa!
te pup :)