luni, 3 mai 2010

tort cu miere



Ai nevoie de:

Pentru blat:
6 oua
5 linguri miere
1 plic zahar vanilat
5 linguri faina
un praf de sare

Pentru crema:
4 galbenusuri
10 linguri miere
4 linguri faina
350 ml lapte
1 plic zahar vanilat
zeama de la 1 lamaie
300 g unt

Pentru ornat:
200 g samburi de nuci
miere

Mod de preparare:

Blatul:Ouale se separa. Albusurile se bat spuma se adauga mierea, galbenusurile frecate cu sare si zaharul vanilat la final se incorporeaza faina cernuta.
Compozitia se pune in forma tapetata si se da la cuptor la foc mic.

Crema: Intr-un ibric se amesteca galbenusurile cu mierea se pune laptele si faina.Se fierbe pe foc mic (avandu-se grija sa nu se arda) pana se ingroasa.
Cand e rece se omogenizeaza cu untul si zeama de lamaie.

Se umple blatul cu crema se inveleste marginea in nuci macinate si prajite iar deasupra se intinde un strat consistent de miere.

Pofta buna!

2 comentarii:

maria mihalache spunea...

Ce bun trebuie sa fie .
O zi buna!

dana spunea...

ce reteta interesanta, imi place ca e miere si in blat, si in crema. crema asta mai ales imi face tare cu ochiul, va fi musai s-o incerc.