marți, 22 iunie 2010

placintele cu branza,ceapa verde si marar



Ei da , aceste placintele sunt preferatele sotului meu daca ar fi sa aleaga dintre multe alte placintele pe acestea cu siguranta  le-ar alege !
De aceea ma si pune sa le fac destul de des mai ales vara cand am ceapa verde si marar din belsug.


Ai nevoie de:

Pentru aluat:
500 g faina
10 g drojdie
250 ml apa
2 linguri ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar


Pentru umplutura:
Branza (am avut de oaie)
marar verde
ceapa verde

ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Se face un aluat din ingredientele de mai sus ca pentru paine si se lasa la crescut 30 min.
Branza data pe razatoare se amesteca cu mararul si ceapa tocate marunt.

Aluatul se intinde pe masa infainata foarte subtire. Se poate taia patrate sau decupa rotund (cum am facut eu) se pune branza pe aluatul taiat,  se impatura si se lipesc bine marginile cu degetele sau o furculita ( ca sa nu iasa branza la prajit) si se pun in ulei bine incins.Se prajesc pe ambele parti.

Se pot servii cu smantana.

Pofta buna!

5 comentarii:

Reka spunea...

Cu siguranta o sa en placa si noua. Si eu ador atat branza, mararul cat si ceapa verde. Suna bine.

carmenush spunea...

Am sa incerc si eu. Noi adoram branza si mararul.
Gaby, sa-ti fac i timp maine sa iei ceva de la posta. Sper sa-ti placa si sa nu ai deja ce ti-am pus acolo. Te pup!

gaby's blog spunea...

Reka sa imi spui cum au iesit daca le faci!
O zi minunata!

gaby's blog spunea...

Carmenush, Carmenush ma bucur ca iti place ideea!
O ce emotii mi-ai dat cu pachetul!
Abia astept sa merg dupa el cu siguranta o sa-mi placa tot!
Te pup o zi minunata!

marrya spunea...

Salivez de numa,numa pe astea trebuie musai sa le incerc:P