luni, 7 iunie 2010

sarmalute



Nu am mai facut de multa vreme sarmalute si parca imi era pofta. Iata-le!

Ai nevoie de:

Carne tocata (cred ca am avut 800 g)
3 cepe
1 ceasca orez
1 morcov
cimbru
sare 
piper
pasta de tomate
sunca afumata
foi de dafin
varza acra (mai fac si cu varza dulce)


Carnea , orezul ,ceapa taiata marunt, rosiile, sarea ,piperul, cimbrul, mararul si morcovul dat pe razatoare se amesteca bine. Pe foi de varza am pus putina carne si am invelit formand sarmalutele.
Le-am asezat intr-o cratita pe fundul careia am tocat varza am pus dafinul, sunca afumata si le-am acoperit cu apa. Se lasa la fiert la foc mic cam 1 ora apoi le-am dat la cuptor 30 min. 
Am servit cu mamaliguta si ardei iute.
Pofta buna!

Niciun comentariu: