marți, 22 iunie 2010

tarta cu unt si cirese


Pentru iubitorii de cirese si nu numai!
O combinatie extraordinara intre crusta crocanta cu unt si cirese suculente!

Ai nevoie de:

Pentru crusta:
200 g unt
1 cana cu zahar
1 lingurita praf de copt
2 cani faina
un praf de sare

Pentru umplutura:
3 cani cirese fara samburi
1 cana zahar
40 g amidon
                                                                                                           *cana mea are 200 ml.

Mod de preparare:

Untul la temperatura camerei se omogenizeaza cu zaharul. Se adauga faina si praful de copt. Se framanta foarte putin. Rezulta un aluat nisipos care se inveleste in folie si se da la rece 30 min.
In acest timp pregatim ciresele.

Ciresele fara samburi se pun intr-o cratita cu zaharul si amidonul.Se pun pe foc si se amesteca in ele continuu la inceput pana cand acestea isi lasa sucul apoi se amesteca din cand in cand pana se ingroasa compozitia dar ciresele sa ramana  intregi.
Daca ciresele sunt foarte coapte se poate reduce cantitatea de zahar iar dupa preferinta se poate pune zeama de lamaie pentru ai sporii aciditatea sau se pot adauga diferite arome .

Aluatul se intinde de 0,5 cm pe masa cu faina si se pune in forma si pe peretii acesteia.Aveti grija se lasati destul de inalti peretii pentru ca aluatul la copt se mai micsoreaza (eu am facut intr-o forma de tort cu inel detasabil)Se inteapa cu o furculita in mai multe locuri si se da la cuptor  pana devine  aurie.Se scoate si se pun ciresele usor racite in aceasta crusta. Se poate pune aluat si deasupra mie mi-a ramas mai putin si am facut    un grilaj.Se da din nou la cuptor pana se coace aluatul. Se taie cand e rece.

Pofta buna!

Niciun comentariu: