vineri, 16 iulie 2010

dulceata de visine



Ai nevoie de:

1 kg visine
1 kg zahar
1 lamaie
scortisoara, vanilie (optional)

Mod de preparare:

Visinele bine coapte cantarite dupa ce li s-au scos samburii se pun cu zaharul intr-o cratita pentru dulceata. (Sa nu fie de la mancare ca sa nu prinda dulceata gusturi straine).
Se lasa asa cateva ore pentru a-si lasa visinele sucul apoi se pun pe foc mic. Se rade coaja si se stoarce lamaia peste visine si se fierbe amestecand in dulceata aprox. 35 - 40 min.  
La final se poate adauga scortisoara sau vanilie.
Se pune in borcane cat este calda si se infileteaza capacele.

Din aceasta cantitate de visine rezulta 3 borcane mic cu dulceata.


Sfat: Dulceata este gata atunci cand cativa stropi din siropul ei pusi pe dosul unei farfurii din portelan atunci cand sunt aproape reci nu se preling pe farfurie daca o pui in pozitie verticala.
La fel procedez si cu alte dulceturi. Rezista si 2 ani o dulceata astfel preparata.


2 comentarii:

marrya spunea...

In general nu prea sunt inebunita dupa dulceturi, insa nu refuz o lingurita din dulceata ta...
Cadoul a ajuns cu bine, am mai scris un post, insa am observat ca nu a ajuns la tine.... I-ti multumesc din suflet:*
Cu mare drag i-ti ofer un premiu dragut, te asteapta in casuta mea:* Pupici...

gaby's blog spunea...

iti ofer cu placere o lingurita!
ma bucur ca a ajuns cadoul eram asa de stresata, ti l-am oferit cu placere.!
te pup :)