marți, 13 iulie 2010

prajitura cu bezea



Ai nevoie de:

Pentru blat:
5 oua
3 linguri apa
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 lingurita praf de copt
3 linguri cacao
1 praf de sare


Pentru crema:
 4 galbenusuri
1 plic budinca de vanilie
3 linguri faina
250 ml lapte
10 linguri zahar
200 g unt
esenta de vanilie

Pentru bezea:
4 albusuri
200g  zahar pudra
1 lingura otet

Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 g unt

Mod de preparare:

Blatul: Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu  zaharul, sarea si apa.Se adauga galbenusurile iar la final faina , praful de copt si cacaua cernute.Compozitia se coace in tava tapetata cu hartie de copt la foc potrivit.

Bezeaua:Albusurile se bat spuma cu zaharul si otetul pana devin tari.Se coace in tava aceiasi tava ca si la blat , tapetata cu hartie de copt ,la foc mic.

Crema:Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul se adauga praful de budinca , faina si laptele.Se fierbe pe foc mic pana  se ingroasa.Cand e rece se omogenizeaza cu untul si se adauga vanilia.

Glazura:Ciocolata se topeste cu untul .

Asamblare: Peste blatul cu cacao se pune crema apoi bezeaua si glazura.
Se orneaza dupa preferinta.

Pofta buna!

3 comentarii:

geta spunea...

tare bine arata!tre sa fie tare gustoasa...

mirela spunea...

Foarte bine arata prajitura,am si eu reteta dar in bezea este nuca.pupici!si o zi buna!

Bianca spunea...

Tare bine arata!! Sigur e buna.
Am salvat retea:) Pupici