miercuri, 7 iulie 2010

savarina gigant


De ceva vreme aveam o pofta de savarine... si cum nu am forme micute am facut intr-una mare!

Ai nevoie de:

Pentru aluat:

500 g faina
15 g drojdie
250 ml lapte
5 linguri zahar
100 g unt
3 oua
coaja de la o lamaie
un praf de sare

Pentru sirop:
150 g zahar
200 ml apa
esenta de rom


Pentru umplut:

Dulceata de zmeura
frisca


Mod de preparare:

Aluatul: In faina pusa intr-un vas se face o adancitura in care se pune drojdia , zaharul ,sarea si laptele caldut. Se amesteca putin si se lasa la crescut 10 min. Dupa ce a crescut se adauga ouale , se amesteca toata faina si se mai lasa la crescut 30 min apoi se incorporeaza untul moale.
Compozitia obtinuta se pune in forma si se  da la cuptor la foc potrivit.

Siropul: Peste zaharul caramelizat se pune apa calduta si se mai fierbe pana la dizolvarea completa a zaharului.Cand s-a racit putin se pune esenta de rom.

Savarina se insiropeaza si orneaza cu frisca si dulceaza de zmeura.

Pofta buna!

8 comentarii:

alialexa2006 spunea...

foarte buna.....felicitari....mi-ai facut o pofta.....pupici

geta spunea...

si mie mi-e pofta!

Bianca spunea...

Chiar ca gigant savarina asta:) Pofta buna!!!

Liana10 spunea...

N-am vazut niciodata o savarina gigant...e buna de Cartea Recordurilor ;-)

gaby's blog spunea...

alina poti sa iti faci si tu nu e greu!
Te pup!

gaby's blog spunea...

Geta la fel si pentru tine nu mai asteptati cum am facut eu ma gandeam cum sa le fac daca nu am formele necesare ma gandeam sa le fac patrate ... daca aveti forme cu atat mai simplu!
Te pup!

gaby's blog spunea...

Bianca merci!
pupici!

gaby's blog spunea...

Liana oare e buna?
pupici :)