joi, 26 august 2010

desert cu mere




Ai nevoie de:
4 mere
1 albuș
4 linguri zahăr
migdale măcinate
zeamă de lămâie sau oțet din vin de mere cu miere
2 linguri miere
scorțișoară
frișcă
batoane din napolitană cu ciocolată

Mod de preparare:

Merele se curăță de coajă , se scobesc în mijloc pentru a scoate semințele(nu de tot , să rămână ca un vas) apoi se pun la fiert în puțină apă cu lămâie sau oțet și 1 lingură cu  miere ,pentru 2-3 min din momentul în care apa a început să fiarbă.
Între timp se bate spumă  albușul cu zahărul și se amestecă migdale măcinate.
Merele se scot din apă in fiecare se pune puțină miere si albuș bătut.
Se dau la cuptor 10 min la foc mediu.
Se ornează cu frișcă , scorțișoară și batoane de ciocolată.

Poftă bună!

Un comentariu:

geta spunea...

foarte frumoasa farfuria!banuiesc ca si gustul e pe masura!