vineri, 22 octombrie 2010

Cotlet de porc cu busuioc și morcovi



Ai novoie de:

3 buc. cotlet de porc
busuioc
1 pahar vin roșu
1 cubuleț unt
2 linguri făină
sare, piper

5 morcovi
1 lingură zahăr
1 cubuleț unt
1 pahar apă
1 linguriță bicarbonat sodiu
ulei de măsline

Mod de preparare:

Se presară sare și piper pe carne.Se dau prin puțină făină și se pun la prăjit în puțin ulei de măsline.Se lasă să se prăjească frumos pe ambele părți, la foc mediu.Când sunt gata se scot pe o farfurie.Se scurge uleiul din tigaie și se  adaugă vinul care se fierbe pană își reduce din cantitate, cam la jumătate. Pune cubul de unt și busuiocul mărunțit apoi carnea.Se mai gătește câteva secunde pe ambele părți și se oprește focul. 

Morcovii se curăță se taie feliuțe și se pun în puțin ulei de măsline.Se adaugă zahărul și untul.Se gătesc, amestecând ușor.Apa se amestecă cu bicarbonatul și se pune peste  ei.Se fierbe la foc mediu până devin moi.
La final se potrivesc de sare și piper.Se servesc ca garnitură alături de carne.

Poftă bună!

4 comentarii:

C T spunea...

Multumim pentru masa si sa fii sanatoasa sa gatesti sanatos pentru frumoasa ta familie!Sunt tare dulci pritesele.

boscodina spunea...

Ai observat? A venit Toamna, afara ,in blogosfera si mai ales in Dulcea Romanie.Si nu asa cu traista goala ci cu o noua provocare " nuci si usturoi" :)Te astept sa ni te alaturi :)

geta spunea...

foarte frumoasa prezentarea!

gaby's blog spunea...

C.T multumesc frumos!

Boscodina multumesc de invitatie!

Geta merci de apreciere!


O zi mnunata tuturor!