vineri, 1 octombrie 2010

pesmet făcut în casă


Dacă aveți pâine mai veche în casă nu o aruncați puteți face un pesmet foarte bun din ea!
Așa am făcut eu , chiar dacă nici pesmetul din comerț nu e scump îmi place să fac tot timpul ceva în bucătărie!

Ai nevoie de:
pâine 

Mod de preparare:
Tai pâinea bastonașe o pui într-o tavă și o dai la cuptorul incălzit la foc mediu.Când a devenit aurie o scoți din cuptor ,o lași să se răcească apoi o fărâmi.

Eu am folosit sucitorul, simplu am presat bucățile de pâine pe masă. Dacă rămân fulgi de miez (miez lipit) îi îndepărtezi ca să nu facă mucegai în pesmet. Înseamnă că nu s-a uscat suficient.Îi poți pune în tava următore și îi pisezi iar.
Cu tehnica asta poți face pesmetul cât de fin dorești!


Niciun comentariu: