miercuri, 3 noiembrie 2010

mâncare cu sos de nuci și usturoi



La provocarea Furnicuței am răspuns cu această rețetă!
Pentru prima dată am combinat nucile cu usturoiul și a ieșit ceva gustos, gustos!

Ai nevoie de:

500 g pulpă de porc fără os
5 cartofi mari
200 ml smântână dulce
100 g nuci mărunțite
3 căței de usturoi
boia de ardei
ulei de măsline
sare,piper

Mod de preparare:

Cartofii tăiați felii mari cu grosimea de 1 cm și se pun la fiert în apă cu sare.După ce au fiert se pudrează cu boia de ardei dulce sau iute și piper. Se prăjesc ușor în ulei de măsline pe ambele părți.
Se țin calzi.


Carnea tăiată felii groase de 1 cm , presărată cu sare și piper se prăjește în 2 linguri ulei de măsline pe ambele părți.Se scoate pe o farfurie și se ține caldă.
În tigaie se pun nucile și se prăjesc apoi se adaugă smântâna și se amestecă.Se ia  de pe foc și se pune usturoiul mărunțit.Se pune sare și piper după gust.
 Serviți carnea alături de cartofi cu sos de nuci și usturoi.
Se servește caldă!
Poftă bună!

2 comentarii:

nicoleta spunea...

Suna tare bine reteta ...apoi este si ora pranzului!
Trebuie sa incerc si eu combinatia asta...eu ador usturoiul si nucile.
ciao ..o zi buna!

gaby's blog spunea...

Nicoleta sa-mi spui ce parere ai despre reteta mea, daca o incerci!
o zi frumoasa!