sâmbătă, 4 decembrie 2010

ciorbă de burtă


Ai nevoie de:
800 g burtă prefiartă
2 morcovi
2 cepe
1 ardei
2 gălbenușuri
2 linguri făină
usturoi
smântână
leuștean
2 linguri oțet 
1 linguriță boia de ardei iute
sare , piper

  Mod de preparare:

Burta dezghețată se pune în puțină apă și se fierbe 2 minute  după care se aruncă apa și se taie burta fideluță. Din nou se pune apa peste ea cât să o acopere apoi se pun cepele, ardeiul  și morcovii întregi.
Se fierbe până a fiert burta și se scot legumele.
Gălbenușurile se amestecă cu făina peste care se pune puțină  ciorbă din oala pentru a se subția compoziția și se pune toată în oala cu ciorbă.Se adaugă usturoi ,boia, sare , piper, oțet și leuștean.
Se servește cu smântână.

Poftă bună!




4 comentarii:

nicoleta spunea...

Buna...suntem fan de ciorba de burta!
Chiar ..o voi face si eu zilele astea.
o duminica placuta!

gaby's blog spunea...

Si noi suntem fan ciorba de burta!
Cand iesim la vre-un restaurant trebuie sa comandam macar unul din noi o ciorba de burta. Asa am ajuns sa stim localuri unde se mananca ciorba de burta buna. Am prins cateva unde ciorba nu avea nici un gust!
O duminica frumoasa si tie!

Bianca spunea...

Si noi suntem fani ciorba de burta.
Dar eu o fac ceva mai diferit:)
Pupici

gaby's blog spunea...

ma bucur ca ni te-ai alaturat in grup!:)
O zi frumoasa!