miercuri, 8 decembrie 2010

pește cu sos de vin, ceapă și lămâie


Am primit de cumnatul meu care e pescar  niște peștișori tare delicioși , cred că sunt mreană(am uitat să întreb și nu mă prea pricep) tot ce știu sigur este că sunt de apă dulce.

Ai nevoie de:
400 g pește
100 ml vin alb
puțin ulei
sare, piper

Pentru sos:
150 ml vin alb
1 ceapă
100 g unt
100 ml smântână dulce
1 lingură coajă de lămâie tocată mărunt
zeama de la jumătate de lămâie
sare, piper

Mod de preparare:
Peștele curățat se spală, se presară cu sare , piper și se pune într-o tavă cu 100 ml vin și puțin ulei.Se dă  la cuptor la foc mediu.

Sosul: Într-un vas mic se pune vinul cu ceapa tocată mărunt.Se fierbe până se înmoaie ceapa și se adaugă coaja de lămâie, untul încorporându-se ușor apoi smântâna și zeama de lămâie.Se pune sare și piper după gust.

Când peștele e gata se sevește cu sosul cald.

Poftă bună!



Această rețetă este pentru provocarea lansată de Mihaela numită "Dulcea Românie" și care luna aceasta  este găzduită de Alison
Pe blog-urile lor puteți vedea o mulțime de rețete numai bune de încercat!

Niciun comentariu: