miercuri, 1 decembrie 2010

prăjitură cu coajă de portocală și curmale


Ai nevoie de:

200 g unt
250 g zahăr+1/2 cană zahăr
4 ouă
1 linguriță praf de copt
100 g făină+3 linguri
150 g coajă de portocală 
100 g curmale deshidratate
100 g alune prăjite
50 g stafide 
1 lingură coajă rasă de lămâie
 un praf de sare

Mod de preparare:

Coaja de portocală tăiată cubulețe mici se pune în 2 căni și jumătate apă amestecată cu jumătatea de cană cu zahăr.Se fierbe 30 minute apoi se strecoară și se răcește.
Curmalele se  taie bucăți mici.
Peste coaja de portocală  , curmale, alune și stafide se pun 3 liguri de făină și se amestecă bine.

Untul se mixează cu zahărul se adaugă sarea ,coaja de lămâie și pe rând ouăle , făina cernută cu praful de copt.Se pun fructele  și se amestecă bine.

 Compoziția se pune în tava tapetată cu 2 foi de copt și învelită în folie de aluminiu.Se pune în cuptorul încălzit , la foc mic pentru 1 oră și jumătate.Preferabil să se folosească o tavă pentru cozonac.

Poftă bună!


Cu această ocazie vreau să urez tuturor românilor La mulți ani de ziua României!

6 comentarii:

felis spunea...

Interesanta prajitura... nu am mai auzit pana acum ceva asemanator... Trebuie sa fie buna...

gaby's blog spunea...

Este foarte bună!
O seară frumoasă!

denisia spunea...

imi place ce ingrediente contine... o sa incerc si eu.

gaby's blog spunea...

Denisia sa-mi spui parerea ta ,dupa ce ai sa gusti prajitura.
o seara minunata!

Liana10 spunea...

Tare parfumata tb sa fie ...mmm

gaby's blog spunea...

Este foarte parfumata!
o seara frumoasa!