joi, 2 decembrie 2010

rulouri de porc cu prune



Ai nevoie de:

350g pulpă de porc
150 g prune uscate
rozmarin
supă de legume
50 g unt
50 ml smântână dulce
100 ml vin roșu
orez
șofran
sare, piper

Mod de preparare:

Carnea se taie felii , se bate ușor cu ciocanul de șnițele și se presară sare și piper. Se pun pe o parte prune deshidratate fără sîmburi și se rulează.Se leagă rulourile cu sfoară și se pun în tigaie cu puțin ulei până prind o culoare frumoasă apoi se pune vinul și se fierbe puțin. După ce a fiert  se adaugă supă de  legume, rozmarin și se acoperă tigaia cu un capac.Se lasă să fiarbă la foc mic .Se mai pune  supă dacă e nevoie.

După ce carnea s-a pătruns se scot rulourile iar în sosul rămas se pune untul și smântâna.

Orezul se fierbe și se condimentează cu șofran,sare, piper.

Se servesc calde.

Poftă bună!



Niciun comentariu: