luni, 15 februarie 2010

maslinele

Masline negre, verzi , umplute, cu sau fara os se gasesc la orice magazin si pot fi incluse in mii de retete culinare.
Sunt gustoase pentru cine le iubesc.

Uleiul obtinut din ele fie ca este extravirgin (prin prima presare la rece ) sau rafinat (prin a doua presare)
este preferatul orcarui bucatar si nu numai. Folosindu-se la gatit ,salate innobiland gustul acestora.

Maslinul a fost folosit inca din antichitate in medicina.Pe langa ulei si fructe se folosesc atat funzele cat si scoarta copacului , pentru tratarea febrei si a racelilor.

cherimoya

Si...da! am mancat aceste fructe savuroase.
Miez dulce si alb invelit intr-o coaja verde sunt chiar irezistibile, avand un usor gust de capsuni.
Se poate folosi taiat cubulete in salatele de fructe sau ca atare.
Este bogat in fier , fibre si vitamina C.

migdalele

mmm, cine nu a mancat macar o data migdale? Acesti samburi deliciosi si aromati  reprezinta o sursa naturala de combatere a oboseli dar si a stresului. Cine nu e stresat? Mai joaca un rol important si in terapia unor boli de inima.
Cuprul continut de acestea contribuie la sanatatea sistemului nervos, osos  si vascular . Sunt indicate in tratamentul  parului dar si al pielii.
Migdale scad nivelul colesterolului din sange si ii ajuta pe cei hipotensivi. Se recomanda consumarea a 5-10 samburi zilnic.
Cine nu le-ar consuma avand in vedere cat sunt de delicioase?

zmeura

Zmeura pe langa faptul ca e delicioasa, are si mari beneficii asupra corpului.

Proprietatiile sale diuretice, laxative, antioxidante, antiimflamatore parca te fac sa le consumi mai des. Zmeura este sursa naturala de vitaminele B, C , provitamina A si acizi grasi.Folosita in uz  intern ,fructul ca atare sau suc, te ajuta in starile febrile, guta, constipatie, anemie, astm bronsic , diabet , obezitate. Insa poate fi folosita si in uz extern pentru angine si stomatite.

Ceaiul din frunze de zmeur baut este un puternic reglator  hormonal, anti-acid,antiseptic intestinal , diuretic si dezinfectant.Deasemenea compresele cu ceai din frunze de zmeur se pot aplica in tratamentul unor eczeme infectioase , conjunctivita si nevralgii dentare.

Asadar , consumati  zmeura cat se poate de des. Este minunata!

joi, 11 februarie 2010

Premiul "Blog perfect!"



Pentru acest premiu , trebuie sa  multumesc lui Just me si Flori - Bucataria portocalie
Fetelor sunteti dragute ca intotdeauna, va pup!

Acum imi revine sarcina de al darui  altor bloguri perfecte si gospodine desavarsite. Sper sa va incante!
alfinuta.blog
blog de mamistef
dana
diana
florena
medi

joi, 4 februarie 2010

Placinta cu afine


Ai nevoie de:
500 g faina
125 g unt
150 g zahar
3 oua
3 linguri iaurt
1 lingurita praf de copt
zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
afine(proaspete sau congelate)

Mod de preparare:Untul cu zaharul se freaca spuma cu o lingura de lemn.Se adauga iaurtul si ouale.Se amesteca bine  si se pune zaharul vanilat si coaja de lamaie. La final se pune faina in ploaie cu praful de copt.
Compozitia rezultata se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt iar deasupra se pun afinele.Daca afinele sunt congelate , mai intai se decongeleaza se scurg de suc  se dau prin faina apoi se pun peste conpozitie.Daca sunt proaspete se pun asa cum sunt.
Tava se da la cuptorul preincalzit la foc mic.Se incearca cu o scobitoare daca e gata.
Cand e gata se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!