joi, 29 aprilie 2010

rulada cu ciocolata si nuci




Ai nevoie de:

Pentru blat:
4 oua
3 linguri zahar
3 linguri miere
5 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare

Pentru crema:
200 ml frisca
2 linguri cappuccino
1 plic zahar pudra vanilat

Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 ml smantana dulce

Pentru ornat:
nuci prajite 


Mod de preparare:

Blatul: Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare zaharul pus pe rand. Cand sunt spuma se pune si mierea se mai bate putin si se adauga faina si praful de copt. 
Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc  potrivit.
Dupa ce s-a copt se desprinde de pe hartia de copt , se ruleaza si se lasa la racit.

Crema: Frisca se bate spuma cu zaharul iar la final se adauga cappuccino.

Cu aceasta crema se umple rulada.

Glazura: Ciocolata se topeste cu smantana pe baie de abur  si se pune peste rulada.
Se orneaza cu nuci prajite si tocate.




Pofta buna!

Premii de la Medi si Flori

 Cum spuneam si in titlu aceste premii le-am primit de la Medi  si Flori
Va multumesc frumos!


Le ofer cu drag tuturor blogurilor pe care le urmaresc!
Va astept!

miercuri, 28 aprilie 2010

pizza cu smantana si leurda

Pizza cu smantana

Ai nevoie de:

Pentru aluat:
500 g faina
200 ml apa calduta
10 gr drojdie
1 lingura smantana
1 lingura ulei de masline
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare

Pentru umplutura:
smantana
ceapa
sunca afumata
sare 
piper

Mod de preparare:

Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Drojdia se pune in putina apa calduta cu zaharul si se lasa la dospit 10 min. Dupa ce s-a dospit se pune peste faina cu restul de apa , smantana, ulei si sare. Se framanta si se inveleste in folie apoi se da la rece pentru cca 30 min.
Dupa ce s-a racit se intinde putin aluat de 1 cm grosime peste care se  pune un strat de smantana sunca taiata cubulete si ceapa rondele.Presarati sare si piper negru proaspat macinat si dati la cuptor.
Se serveste calda.

Pizza cu leurda


Cu acelasi aluat am facut si pizza cu leurda.

Am mai avut nevoie de :
Sos de rosii
sunca afumata
leurda
usturoi verde
branza

Am intins aluat peste care am pus sosul de rosii, usturoiul si leurda taiata fasii , sunca si branza data pe razatoare.
Am dat la cuptor la foc potrivit.

Pofta buna! 



marți, 20 aprilie 2010

premii!!!

Am primit aceste premii de la just me si julie va multumesc frumos , va pup si scuze de intarzierea afisarii lor.
A, sa nu uit va multumesc inca o data ca ma rasfatati!
Acestea au fost premiile insa au si niste reguli!


1. SA POSTEZI PREMIUL 
2. SA SCRII DIN PARTEA CUI VIN
3. SA LE OFERI LA 12 BLOGURI
4. SA AFISEZI LINK-UL LOR
5. SA II ANUNTI PERSONAL
6. SA SCRIU 10 LUCRURI CARE-MI PLAC 



1. S-a facut!
2.Si asta!
3.
nico
viorica
diana
de zi cu zi
alina
medi
bucataria portocalie
dana
lore
micul
vegetarian-gustos-si-sanatos
totoro
4.Gata am terminat, le-am pus intr-o ordine oarecare!
5.Am sa fac si asta!
6.hmm...
Imi place sa gatesc , sa pictez, sa am grija de familia mea , sa citesc blogurile gospodinelor care le gasesc pe net :) si nu numai , sa ingrijesc flori  , sa calatoresc , sa ma plimb cu rolele , sa merg la cumparaturi , sa mananc ciocolata si sa am grija de mine :)) !

marți, 13 aprilie 2010

prajitura cu ciocolata


Pentru iubitoarele de ciocolata si nu numai!
Este o prajitura usor crocanta si cremoasa in acelasi timp si  se face usor.



Ai nevoie de:

6 oua 
200 g zahar
150 g ciocolata amaruie
50 ml lapte
100 ml smantana dulce grasa
1 plic zahar vanilat Bourbon

Mod de preparare: Ouale de marime medie se bat cu zaharul , cu un tel  pe baie de abur pana cand acestea isi dubleaza volumul si devin spuma cremoasa. Se lasa deoparte.
Ciocolata se topeste cu laptele apoi se adauga peste smantana batuta si zaharul vanilat. 
Se amesteca usor spuma de oua cu ciocolata si smantana.

Se tapeteaza o forma pentru tort cu diametrul 19 cm si se pune compozitia in ea.Asezati forma intr-o tava patrata si umpleti-o cu apa calda.Dati tava la cuptor la foc mic pentru 1 ora.  


Pofta buna!

luni, 12 aprilie 2010

tarta cu mere si caramel


Ai nevoie de:
mere
aluat de patiserie
200g zahar
zahar vanilat

Mod de preparare: Merele se curata de coaja se taie in jumatate se scoate mijlocul apoi se taie sferturi.
Zaharul se pune la caramelizat cu 2 lingurite apa. Cand este caramel se pune in forma de tarta si se acopera forma cu caramelul inclusiv peretii acesteia.
Merele se aseaza in forma de tarta peste caramelul racit si se pudreaza cu zahar pudra.
Invelim merele cu aluat de patiserie ca si cum le-am trimite la culcare si se da tava la cuptor la foc mic pana cand aluatul este auriu.



Se rastoarna tarta si se pudreaza cu zahar.

Dupa preferinta se poate servi cu inghetata.
Pofta buna!

vineri, 9 aprilie 2010

clatite cu ciocolata ,piersici si iaurt


Ai nevoie de:

Pentru clatite:
200 g faina
2 oua
50 g ciocolata
500 ml lapte
1 lingurita zahar
1 lingurita unt
un praf de sare

Pentru umplutura:
piersici
iaurt de piersici

Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert cu ciocolata. Cand e topita ciocolata se lasa laptele la racit. 
Ouale ,zaharul,  untul si sarea se amesteca bine apoi se pune faina.Cand sunt toate omogene se incorporeaza laptele usor sa nu se formeze cocoloase.
Din aceasta compozitie se fac pe o tigaie , clatitele.
Se umplu cu  iaurt si piersici .
Pofta buna! 

premiu si provocare

Just me m-a premiat virtual pentru munca depusa!
Dar m-a si "Provocat" ! 
eee , nu e chiar greu  dar mai intai premiul:



Acum provocarea!


1. DACA AI UN SUPRANUME:
stiu si eu... nu cred ca am sau poate am si nu stiu! :)

2.UNDE TRAIESTI:
Romania, Otelu-Rosu

3.INALTIME:
1, 76 m

4.ONOMASTICA:
11. septembrie . 1990

5.OCUPATIE:
mamica si casnica

6.FRATI?
da, mai am doua surori si un frate

7.LIMBA MATERNA:
romana

8.LIMBI VORBITE:
romana si puntin din altele

9.COLECTII:
nu

10.NR LA PICIOR:
39

11.SCOALA:
liceu

12.MATERIA PREFERATA:
biologia


13.HOBBY:
pictura si gatitul

14.BANI DE BUZUNAR:
cat se poate :)


15.DORINTA:

 sa-mi cresc printesele fericite!

16.VISE:

sa am o familie fericita!

17.NUMAR NOROCOS
nu am!


18.AI VREA SA REVEZI:
Italia 


19.ANIMALE DE CASA:
un caine, Boby!





Dau premiul si provocarea:


Alexandrinei
Anastasiei
Danei
Dianei
vioricai

luni, 5 aprilie 2010

Paste 2010


Tortul meu de Paste.
Nu am facut ceva spectaculos din lipsa de timp si chef  :)  insa am vrut sa fie ceva delicios.
Am optat pentru Dobos ,preferatul nostru!

Reteta aici si l-am imbracat in migdale macinate.

Am mai avut pe masa de Paste





Drob , multe prajiturele printre care  eclere si alte mancaruri specifice sarbatorii.

sâmbătă, 3 aprilie 2010

Un Paste fericit!

Dumnezeu sa va dea un curcubeu la fiecare furtuna, un zambet la fiecare lacrima, o promisiune la fiecare grija, o binecuvantare la fiecare pas. Fie Ca Sarbatoarea Invierii Domnului Sa Va Aduca In Case Lumina, Dragoste, Intelegere Si Sanatate!!! HRISTOS A INVIAT !

Va urez numai bine, lumina in suflet si multe bucurii!




joi, 1 aprilie 2010

mancarica de urzici cu lapte


Ceva gustos de primavara !
Ei ,mancarica de urzici se face usor , fara prea multe batai de cap insa e delicioasa!
Pentru a face aceasta mancarica ,

Ai nevoie de:
urzici
lapte
smantana
sunca afumata
1 ceapa
sare, piper

Mod de preparare: Cureti urzicile de frunzulitele galben-maronii. Eu le-am luat din gradina mea din " coltul salbatic"  si le-am cules doar varfurile. Dupa curatare se pun intr-un bol,se acopera cu apa rece si se invart in apa cu o furculita. Daca mai sunt firicele de iarba o sa iasa la suprafata si le indepartam.
Se scurg intr-o strcuratoare si se mai trec pe sub jet de apa.
Dupa ce am incheiat operatiunea spalarea trecem la gatire. 
Se pun urzicile pe foc intr-un vas cu apa rece si sare . Se lasa sa fiarba. Intr-o alta cratita se pune laptele la fiert.
Cand urzicile sunt usor fierte  se scot  se toaca apoi se pun in lapte.
Intr-o tigaie se pune la prajit sunca si ceapa tocata marunt.Dupa ce s-a prajit si ceapa este aurie se adauga peste urzici.Potrivim de sare si piper.
Se serveste cu smantana.
Pofta buna!