vineri, 28 mai 2010

Premii de la Maria

Medi iar s-a gandit si la mine si m-a cadorisit cu doua premii frumoase. Defapt imi plac toate premiile pe care le-am adunat si le-am facut colectie!
Multumesc Maria!


Le ofer cu drag blogurilor din lista mea. 

duminică, 23 mai 2010

inghetata din ceai de fructe tropicale in bol de ciocolata



Ai nevoie de:

300 ml lapte
4 pliculete ceai de fructe tropicale
2 galbenusuri
150 g zahar
200 ml smantana dulce
zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare:
Laptele se incalzeste apoi se pune ceaiul in el si se lasa la infuzat  10 minute.
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si zeama de lamaie pana devin albicioase apoi se pune laptele( fara pliculetele de ceai) si se fierb pe foc pana la topirea zahrului  si compozitia e putin ingrosata. Se lasa la racit.Cand e rece se incorporeaza smantana cu un tel.
Se da la congelator amestecand in ea din cand in cand, pentru 6-8 ore.

Am servit-o in bol de ciocolata.
Pofta buna!

sâmbătă, 22 mai 2010

prajitura cu iaurt


Atunci cand ai pofta de ceva dulce iata o pajitura care se face imediat!

Ai nevoie de:

200 ml iaurt gras
6 linguri zahar
2 oua
coaja de lamaie
2 lingurite praf de copt
10 linguri faina
un praf de sare

Mod de preparare:

Iaurtul cu zaharul se amesteca bine pana cand zaharul e dizolvat. Se adauga ouale care se incorporeaza total si coaja de lamaie. Faina, praful de copt si sarea se cern impreuna si se pun peste iaurt.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune compozitia rezultata si se da la cuptor la foc mediu spre mic. Se scoate de la cuptor atunci cand o scobitoare infipta in prajitura iese curata.
Se poate galzura cu miere  , zahar caramel sau zahar pudra.

Pofta buna!

joi, 20 mai 2010

mancarica




Imi place sa pregatesc acesta mancarica de fiecare data cand afara e mai frigut, pentru ca e calda si gustoasa.
Sper sa fie pe placul tuturor!


Ai nevoie de:

costita de porc afumata
1 legatura ceapa verde
1 ceapa mica
cateva fire de usturoi verde
5 cartofi de marime medie
4 oua
ulei de masline
sare, piper


Mod de preparare:


Costita se taie cubulete si se pune la prajit in ulei


Cand e prajita se pune ceapa verde taiata mai mare, ceapa rosie solzisori si usturoiul.




se prajeste bine apoi se scoate din tigaie si se pun cartofii taiati cuburi mici.



se asezoneaza cu sare si piper




cand sunt prajiti se pune inapoi costita si ceapa scoasa mai devreme.




se amesteca si se pun ouale batute cu sare si piper 



se mai lasa pe foc pana cand acestea sunt gata.







Pofta buna!

miercuri, 19 mai 2010

orez cu legume



Pentru prima data am incercat sa fac o reteta ilustrata pas cu pas si marturisesc, am ceva emotii!
 Sper sa va placa :D 

Ai nevoie de:

2 cepe rosii
1 morcov
1 ardei verde
2 rosii
2 cana orez
2  cani supa de pui
1/2 cana vin alb
ulei de masline
sare, piper


Mod de preparare:

Ceapa am taiat-o solzisori si am prajit-o in  putin ulei de masline.
 
am adaugat morcovul taiat cubulete
ardeiul fasii

si rosiile cubulete.
apoi am condimentat cu sare ,piper si le-am mai prajit putin 

 am pus orezul


vinul,


Dupa cateva minute am pus si supa de pui.
Le-am amestecat bine si am lasat la fiert cca 15 min amestecand din cand in cand. Nu se lasa nesupravegheat!

Am mai pus sare dupa gust.

Acesta este finalul. Se poate servi simplu sau ca garnitura.



Pofta buna!

marți, 18 mai 2010

prajitura trunchiuri de copac


Sunt foarte bune mai ales ca sunt gata portionate.
 In cazul in care vine cineva in vizita nu mai pierzi timpul taind prajitura :) si sunt si frumos aranjate.

Ai nevoie de:

Pentru blat:
5 oua
5 linguri zahar
4 linguri ulei
5 linguri faina

Pentru crema:
1 ou
100 ml lapte
5 linguri zahar
4 linguri cacao
250 g unt

Pentru ornat:
250 g ciocolata
frisca

Mod de preparare:

Blatul:Ouale se separa.Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Se adauga galbenusurile uleiul si faina. Compozitia se intinde intr-o tava tapetata si se da la cuptor la foc potrivit.Cand e coapta se ruleaza intru-un servetel de bucatarie umed. 

Crema: Oul cu zaharul se pun pe foc mic se adauga laptele si cacaua cernuta.Se omogenizeaza cu un tel.
Se raceste si se spumeaza cu unt.

Se umple rulada cu crema obtinuta si imbraca toata in ciocolata topita. Se taie cu un cutit formand trunchiurile.
Se orneaza cu frisca.


Pofta buna!

luni, 10 mai 2010

prajitura energizanta



Este ideala pentru a incepe ziua perfecta, alaturi de o cafea!


Ai nevoie de:

Pentru blat:
180 g unt
200 g zahar
1 cana fulgi de porumb
1 cana biscuiti sfaramati
1/2 cana nuci coapte si tocate
40 g nuca de cocos
3 linguri cacao
2  linguri cappuccino
2 oua


Pentru crema:
150 g unt
200 g zahar pudra
2 galbenusuri
coaja de la o portocala
vanilie


Pentru glazura:
150 g ciocolata amaruie
50 ml smantana dulce


Mod de preparare: 

Blat: Untul se topeste la foc mic se ia de pe foc se adauga zaharul si se omogenizeaza. Se pun fulgii de porumb , biscuitii, nucile, nuca de cocos si ouale intregi apoi cacaua si cappuccino. Se amesteca bine toate ingredientele. Compozitia obtinuta se intinde uniform intr-o tava tapetat cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mare pana se uniformizeaza (aprox.10 min.).
Cand e gata se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Crema: Untul moale se spumeaza cu zaharul se adauga galbenusurile, coaja de portocala si vanilia.

Glazura: Ciocolata taiata bucati se topeste cu smantana si se lasa la racit.

Crema se intinde peste blat apoi glazura.


Pofta buna!

vineri, 7 mai 2010

cozonac cu nuci



Am facut cozonac. Mai bine spus 2 cozonaci si sunt foarte mandra de ei! :)

Ai nevoie de:

Pentru aluat:
1 kg faina
20 g drojdie
350 ml lapte
200 g zahar
6 galbenusuri
150 g unt
coaja rasa de la 1 lamaie
esenta de vanilie
sare

Pentru umplutura:
6 albusuri
150 g zahar
nuci macinate
cacao

Pentru uns:
2 galbenusuri 
seminte de mac 

Mod de preparare:
Aluatul:Faina se pune intr-un vas. Drojdia cu laptele se amesteca cu sare si 2 linguri zahar si se pune peste faina.
Galbenusurile se freaca  spuma cu zaharul ,coaja de lamaie , vanilia si se pune peste  faina. Se framanta bine cca 30 min apoi se incorporeaza untul topit si se mai framanta putin.Se lasa la dospit.

Umplutura: Albusurile se bat spuma cu zaharul se pun nucile si cacaua.

Se imparte aluatul in 4 parti egale.Se ia o parte  se intinde si peste ea se pune umplutura apoi se ruleaza. La fel se procedeaza si cu restul  de aluat.Se impletesc cate doua rulouri se ung cu galbenus,se pun in tava unsa si se mai lasa la crescut. 
Dupa ce a crescut suficient se da la cuptor la foc potrivit. Se controleaza daca e copt cu o scobitoare.

Cand sunt gata se pot pudra cu zahar.



Pofta buna!

joi, 6 mai 2010

placintele cu branza si leurda


Aceste placintele le-am facut de ceva timp insa abia acum reusesc sa le postez.
Oricum sunt delicioase!


Ai nevoie de:

Pentru aluat:
500 g faina
15 g drojdie
200 ml apa
1 lingura zahar
1 lingura sare
8 linguri ulei masline
200 g unt

Pentru umplutura:
branza de vaci
leurda


Mod de preparare:

Intr-un vas se pune apa, zaharul ,sarea , 4 linguri ulei si drojdia. Se amesteca putin apoi se incorporeaza faina.
Se framanta si se pune si restul de ulei.Se framanta aprox.10 min.


Se intinde aluatul pe o planseta presarata cu faina.  Untul  l-am faramitat cu o furculita  cu un praf de sare apoi am stors apa si l-am  pus gramada pe aluat. Se aduna aluatul formand o bila cu untul in mijloc. Se intoarce cu partea de pe planseta in sus si intindem aluatul cu sucitorul. Se impatura aluatul ca in imaginea de mai jos se inveleste in folie si se da la congelator 10 min de fiecare data. Se repeta pasii inca de 8 ori.




Umplutura: Branza se rade si se amesteca cu leurda taiata fasii fine.

Aluatul se intinde se taie patratele se pune branza pe fiecare dintre ele si se impatura .Se lipesc marginile si se dau la cuptor la foc potrivit.

Pofta buna!

prajitura "regina Maria"


Aceasta reteta o stiu de cand eram mica de la mama mea.
Pot sa spun ce e absolut delicioasa!
 Nucile coapte au un gust fantastic cu crema fina.

Ai nevoie de:

Pentru blat:
7 oua
10 linguri zahar
8 linguri faina
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
200 g  nuci
unt pentru uns tava
un praf de sare

Pentru crema:
4 galbenusuri
200 g zahar pudra
200 g unt
esenta de vanilie

Mod de preparare:

Blatul: Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul pus pe rand.
Cand sunt spuma tare se pun 3 galbenusuri si se amesteca usor apoi cacaua ,faina si praful de copt.
O tava dreptunghiulara se unge cu unt si se pun nucile taiate peste care punem compozitia de mai sus.
Se da la cuptor la foc potrivit pana se desprinde usor de margini.
Cand e rece se rastoarna pe o tava iar partea cu nucile ramane deasupra.

Crema: Galbenusurile ramase de la blat  impreuna cu zaharul pudra se freaca spuma cu o lingura de lemn apoi se pun la fiert pe baie de abur. Dupa ce a fiert se lasa la racit si se incorporeaza in ea untul spumat.
Se intinde crema peste blat si se pudreaza cu cacao.
Pofta buna!

luni, 3 mai 2010

tort cu miere



Ai nevoie de:

Pentru blat:
6 oua
5 linguri miere
1 plic zahar vanilat
5 linguri faina
un praf de sare

Pentru crema:
4 galbenusuri
10 linguri miere
4 linguri faina
350 ml lapte
1 plic zahar vanilat
zeama de la 1 lamaie
300 g unt

Pentru ornat:
200 g samburi de nuci
miere

Mod de preparare:

Blatul:Ouale se separa. Albusurile se bat spuma se adauga mierea, galbenusurile frecate cu sare si zaharul vanilat la final se incorporeaza faina cernuta.
Compozitia se pune in forma tapetata si se da la cuptor la foc mic.

Crema: Intr-un ibric se amesteca galbenusurile cu mierea se pune laptele si faina.Se fierbe pe foc mic (avandu-se grija sa nu se arda) pana se ingroasa.
Cand e rece se omogenizeaza cu untul si zeama de lamaie.

Se umple blatul cu crema se inveleste marginea in nuci macinate si prajite iar deasupra se intinde un strat consistent de miere.

Pofta buna!