miercuri, 28 iulie 2010

bagheta prajita cu sos de vin rosu




Ai nevoie de:

o bagheta cu susan
lapte
ou
zahar 
vanile
unt
sos de vin rosu

Mod de preparare: Bagheta se taie felii se da prin lapte cu vanilie apoi prin ou batut cu zahar si se prajeste in unt pe ambele parti pana devine aurie.
Se mai pudreaza cu zahar cat sunt inca fierbinti.

Am servit feliile de bagheta cu sos de vin rosu pe care l-am preparat asa:
1 cana cu vin si una cu zahar se fierb pana se reduce cantitatea la jumatate.

Pofta buna!

vineri, 23 iulie 2010

Un chestionar placut



Azi am dat peste un blog frumos unde am gasit acest chestionar care bineinteles, la cat sunt de curioasa l-am citit ca la final sa vad regula :
Cine il citeste sa si raspunda  si am sa raspund pentru ca imi place!
L-am gasit pe blogul Irinei.










Zodia mea este: Fecioara

As vrea: sa fie totul perfect (ceea ce nu se poate)
Pastrez: calmul
Mi-as fi dorit: multe

Nu-mi place: barfa 
Ma tem: de singuratate
Aud: multa minciuna

Imi pare rau: ca nu reusesc sa fac tot ce imi propun
Imi place: vantul intr-o zi cu soare.
Nu sunt: rea
Dansez: cu iubi
Niciodata: nu imi las telefonul mobil acasa
Plang: uneori
Nu-s intotdeauna: la fel 
Nu-mi place la mine: ca prefer sa ocolesc obstacolele decat sa le infrunt

Sunt confuza: uneori in situatii necunoscute

Am nevoie: de iubire
Ar trebui: sa fiu mai ambitioasa
Daca eram un anotimp: as fi toamna - sa simt miros de struguri si vantul caldut ce adie 
Daca eram o luna: atunci eram  septembrie

Daca eram o zi a saptamanii: as fi fost vineri.

Daca eram o parte a zilei: as fi fost dimineata
Daca eram un animal marin: as fi fost un delfin
Daca eram un animal de uscat: as fi fost o vulpe
Daca eram o virtute: as fi fost dreptatea
Daca eram o planeta: as fi fost Marte

Daca eram un lichid: as fi fost apa 

Daca eram o piatra: as fi fost una pretioasa
Daca eram un metal: as fi fost aur
Daca eram o pasare: as fi fost vultur

Daca eram o planta: as fi fost un pin
Daca eram o stare a vremii: as fi fost ploaia
Daca eram un instrument: as fi fost o vioara
Daca eram un sentiment: as fi fost iubirea
Daca eram un cantec: ar trebui sa fiu de lauda pt Dumnezeu

Daca eram un film: as fi fost filmul vietii mele - o comedie

Daca eram un oras: eram unul mare, curat cu multa verdeata
Daca eram un gust: as fi fost dulce-picant
Daca eram o aroma: as fi fost vanilie
Daca eram o culoare: as fi fost albastru
Daca eram un material: as fi fost matase
Daca eram o parte a corpului: as fi fost mana
Daca eram un drog: as fi fost dragostea
Daca eram un accesoriu: un inel stralucitor
Daca eram o expresie a fetei: as fi fost o spranceana ridicata
Daca eram un personaj de desene animate: as fi fost Jerry
Daca eram o forma: as fi fost rotunda
Daca eram un numar: as fi fost 3
Daca eram o masina: as fi fost una sport
Daca eram o haina: as fi fost o rochita neagra eleganta

Regula este ca daca ai citit chestionarul trebuie sa raspunzi si tu la el... :)


Foto:Iony

premii de la Marrya



Multumesc mult de tot Marrya esti tare dulce!

joi, 22 iulie 2010

dovlecel pane



Ai nevoie de:

Dovlecel
oua
faina
sare, piper
ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Dovlecelul  curatat de coaja se taie feliute.Acestea se presara cu sare si piper si se lasa intr-un vas 10 min. apoi se ia fiecare feliuta se da prin faina apoi prin oul batut cu furculita. Se prajesc in ulei pe ambele parti.

Pofta buna!

sâmbătă, 17 iulie 2010

portofele cu bani


Daca v-a afectat criza va spun eu cum sa faceti portofele cu bani! :))
Insa aceste portofele sunt comestibile.

Ai nevoie de:

Cascaval
sunca presata feliata
masline fara sambure
faina
oua
ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Se taie cascavalul felii subtiri. Pe fiecare feliuta se pun maslinele taiate rondele(banii) apoi se acopera cu o feliuta de sunca presata. Se pot prinde cu scobitori. Se dau portofele prin faina si apoi prin ou batut. 
Se prajesc in ulei bine incins pe ambele parti.



Pofta buna!

vineri, 16 iulie 2010

dulceata de visine



Ai nevoie de:

1 kg visine
1 kg zahar
1 lamaie
scortisoara, vanilie (optional)

Mod de preparare:

Visinele bine coapte cantarite dupa ce li s-au scos samburii se pun cu zaharul intr-o cratita pentru dulceata. (Sa nu fie de la mancare ca sa nu prinda dulceata gusturi straine).
Se lasa asa cateva ore pentru a-si lasa visinele sucul apoi se pun pe foc mic. Se rade coaja si se stoarce lamaia peste visine si se fierbe amestecand in dulceata aprox. 35 - 40 min.  
La final se poate adauga scortisoara sau vanilie.
Se pune in borcane cat este calda si se infileteaza capacele.

Din aceasta cantitate de visine rezulta 3 borcane mic cu dulceata.


Sfat: Dulceata este gata atunci cand cativa stropi din siropul ei pusi pe dosul unei farfurii din portelan atunci cand sunt aproape reci nu se preling pe farfurie daca o pui in pozitie verticala.
La fel procedez si cu alte dulceturi. Rezista si 2 ani o dulceata astfel preparata.


miercuri, 14 iulie 2010

Madalina, fata draga, a murit



Ce se mai poate spune... sunt socata !
Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

marți, 13 iulie 2010

prajitura cu bezea



Ai nevoie de:

Pentru blat:
5 oua
3 linguri apa
8 linguri zahar
8 linguri faina
1 lingurita praf de copt
3 linguri cacao
1 praf de sare


Pentru crema:
 4 galbenusuri
1 plic budinca de vanilie
3 linguri faina
250 ml lapte
10 linguri zahar
200 g unt
esenta de vanilie

Pentru bezea:
4 albusuri
200g  zahar pudra
1 lingura otet

Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 g unt

Mod de preparare:

Blatul: Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu  zaharul, sarea si apa.Se adauga galbenusurile iar la final faina , praful de copt si cacaua cernute.Compozitia se coace in tava tapetata cu hartie de copt la foc potrivit.

Bezeaua:Albusurile se bat spuma cu zaharul si otetul pana devin tari.Se coace in tava aceiasi tava ca si la blat , tapetata cu hartie de copt ,la foc mic.

Crema:Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul se adauga praful de budinca , faina si laptele.Se fierbe pe foc mic pana  se ingroasa.Cand e rece se omogenizeaza cu untul si se adauga vanilia.

Glazura:Ciocolata se topeste cu untul .

Asamblare: Peste blatul cu cacao se pune crema apoi bezeaua si glazura.
Se orneaza dupa preferinta.

Pofta buna!

luni, 12 iulie 2010

ceaiurile mele


Am primit de la Lore aceasta leapsa cred ca acum 1 luna si nu am avut timp sa ma ocup de ea pana acum.
Draga Lore imi cer mii de scuze si iti multumesc ca te-ai gandit si la mine!

Deci am urmatoarele ceaiuri:

Menta bio
flori de tei bio
Ceai de fragi si capsuni
Ceai aromat de fructe tropicale
Ceai amestec
Ceai negru cu aroma de mar si scortisoara

Si mai merg la cules ce ceaiuri medicinale pe care acum nu le am.
Sunatoare, coada soricelului, macese si altele.

sâmbătă, 10 iulie 2010

Sfoara-n tara!!!

Acesta este cadoul meu pe care l-am primit de la Carmen.
Sunt atat de incantata de el!!!

Cum spuneam , am primit cadoul de la  Carmen si eu am trimis Marryei.



Si ca sa ii fac "proba" am facut niste frigarui!


Este absolut fantastic!
Multumesc frumos Carmen!

miercuri, 7 iulie 2010

savarina gigant


De ceva vreme aveam o pofta de savarine... si cum nu am forme micute am facut intr-una mare!

Ai nevoie de:

Pentru aluat:

500 g faina
15 g drojdie
250 ml lapte
5 linguri zahar
100 g unt
3 oua
coaja de la o lamaie
un praf de sare

Pentru sirop:
150 g zahar
200 ml apa
esenta de rom


Pentru umplut:

Dulceata de zmeura
frisca


Mod de preparare:

Aluatul: In faina pusa intr-un vas se face o adancitura in care se pune drojdia , zaharul ,sarea si laptele caldut. Se amesteca putin si se lasa la crescut 10 min. Dupa ce a crescut se adauga ouale , se amesteca toata faina si se mai lasa la crescut 30 min apoi se incorporeaza untul moale.
Compozitia obtinuta se pune in forma si se  da la cuptor la foc potrivit.

Siropul: Peste zaharul caramelizat se pune apa calduta si se mai fierbe pana la dizolvarea completa a zaharului.Cand s-a racit putin se pune esenta de rom.

Savarina se insiropeaza si orneaza cu frisca si dulceaza de zmeura.

Pofta buna!

joi, 1 iulie 2010

supa crema de conopida




Ai nevoie de:

1 conopida
lapte
apa
2 cartofi
unt
smantana
sare, piper

Mod de preparare:

Conopida rupta bucati si cartofii taiati cuburi se pun intr-o cratita. Laptele amestecat cu apa se toarna peste legume cat sa le acopere si se fierb. Cand e fiarta conopida si mai scurge putina apa si se paseaza.
Se mai adauga un cubulet de unt sare si piper dupa gust.
Se serveste cu smantana.

Pofta buna!