joi, 26 august 2010

desert cu mere




Ai nevoie de:
4 mere
1 albuș
4 linguri zahăr
migdale măcinate
zeamă de lămâie sau oțet din vin de mere cu miere
2 linguri miere
scorțișoară
frișcă
batoane din napolitană cu ciocolată

Mod de preparare:

Merele se curăță de coajă , se scobesc în mijloc pentru a scoate semințele(nu de tot , să rămână ca un vas) apoi se pun la fiert în puțină apă cu lămâie sau oțet și 1 lingură cu  miere ,pentru 2-3 min din momentul în care apa a început să fiarbă.
Între timp se bate spumă  albușul cu zahărul și se amestecă migdale măcinate.
Merele se scot din apă in fiecare se pune puțină miere si albuș bătut.
Se dau la cuptor 10 min la foc mediu.
Se ornează cu frișcă , scorțișoară și batoane de ciocolată.

Poftă bună!

sâmbătă, 21 august 2010

prăjitură "turtă dulce"



O variantă mai ușoară să faci turtă dulce!

Ai nevoie de:
6 linguri miere
4 linguri zahăr
200 ml lapte
100 g unt
450 g făină
1 lingurită praf de copt
1 ou
scorțișoară, cuișoare

Mod de preparare:

Mierea, zahărul ,laptele și untul se pun la fiert. Când acestea s-au topit se pun peste făina amestecată cu praful de copt scorțișoara , cuișoarele si oul. Se amestecă bine și se dau la cuptor la foc potrivit spre mic într-o formă tapetată.
Când e gata se pudrează cu zahăr.



Poftă bună!

vineri, 20 august 2010

condimentele mele



Am primit de la Evelina această provocare ca să-i spun așa... 
să postez condimentele mele și iată-le:

În casa mea iși au locul:

piperul boabe și măcinat
ienibaharul (acesta îmi place mult pentru aroma sa puternică)
rozmarinul măcinat
tarhonul
piperul cu usturoi
condiment universal(vegeta)
sare aromată (cu lămâie și portocală)
scorțișoara baton si măcinată
cuișoare
semințe de chimen
cimbru proaspăt și uscat
leuștean
pătrunjel
mărar
țelina
foi de dafin
ulei de măsline cu ardei iute
hrean proaspăt ( din grădină)
busuioc
boia


Mulțumesc frumos Evelina !
Cu această ocazie am văzut că imi lipsesc niște condimente și trebuie neapărat o plimbare prin magazine.

marți, 17 august 2010

vinete pane



Ai nevoie de:
vinete
ouă
făină 
sare.piper
ulei

Modul de preparare este același ca la dovlecelul pane ,doar că nu se curață vinetele de coajă.

Poftă bună!

luni, 9 august 2010

mâncare cu fasole verde



Ai nevoie de:

500 g fasole verde 
2 cepe
1 ardei
1 piept de pui
3 roșii
2 linguri pastă de tomate
usturoi
sare ,piper
ulei

Mod de preparare:
Fasolea se pune la fiert în apă cu sare.Ceapa se taie solzișori și se călește în ulei până devine transparentă apoi se adaugă ardeiul și pieptul de pui  tăiat fâșii.Când e prăjit se pun roșiile cubulețe .
Fasolea se scurge și se adaugă peste pieptul de pui . Se amestecă bine și se pune pasta de tomate .Se asezonează cu sare si piper.La final se adaugă usturoiul pisat.
Se servește caldă sau rece.

Poftă buna!

sâmbătă, 7 august 2010

tort cu cremă de brânză dulce și caise




Ai nevoie de:

500 g cremă de brânză dulce
caise 
frișcă
2 plicuri zahăr vanilat
sirop de vanilie

Mod de preparare:

Blatul taiat în două se însiropează cu sirop de vanilie. Crema de brânză se amestecă cu zahărul vanilat, piure de caise și se pune peste o foaie de blat.Peste cremă se pun feliute de caise și foaia de blat rămasă.Se îmbracă în frișcă și se ornează cu caise.

Poftă bună!