duminică, 30 ianuarie 2011

chec cu morcovi





Dacă până acum priveam cu o  oarecare reținere la deserturile cu morcovi , acum pot să spun că este un desert delicios și dacă nu ați încercat până acum vi-l recomand cu căldură!

Ai nevoie de:
5 ouă
200 g zahăr
7 linguri ulei
400 g morcovi rași pe răzătoarea mare
1 plic zahăr vanilat Bourbon
100 g stafide
100 g curmale uscate
50 g alune prăjite
2 lingurițe scorțișoară
1 linguriță nucșoară măcinată
1/2 linguriță cuișoare măcinate
2 lingurițe praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
300 g făină

Mod de preparare:

Ouăle se freacă spumă cu zahărul, uleiul , zahărul vanilat și morcovii.Se adaugă stafidele, alunele, curmalele mirodeniile și făina cernută cu praful de copt și bicarbonatul.
Compoziția obținută se pune într-o tavă pentru chec tapetată cu hârtie pentru copt și se coace la foc mic timp de aprox. 1 oră.
Când e gata se pudrează cu zahăr.

Poftă bună!

Niciun comentariu: