sâmbătă, 29 ianuarie 2011

ruladă amăruie cu portocale


Ai nevoie de:

Pentru blat:
4 oua
6 linguri zahăr
3 linguri cacao neagră
4 linguri făină
1 linguriță praf de copt
coaja rasă de la o portocală

Pentru cremă:
200 g unt
150 g zahăr pudră
200g ciocolată amaruie topită
100 ml lapte
gem de portocale

Pentru glazură:
100 g ciocolată amăruie
drajeuri de portocale


Mod de preparare:
Blatul.
Ouăle se separă.Albușurile se bat spumă cu zahărul pus pe rând. Se adaugă gălbenușurile , coaja de portocală și ingredientele uscate cernute.
Se amestecă ușor de jos în sus.Se coace la foc mic într-o tavă pătrată tapetată cu hârtie de copt.După ce s-a copt se rulează și se lasă la răcit.

Crema: Untul moale se spumează cu zahărul.Se adaugă ciocolată topită cu laptele dar răcită.Crema se lasă la rece.
Când blatul e rece se pune gem de portocale în mijloc ,se întinde crema și se rulează apoi se glazurează și orneză după preferințe.

Poftă bună!


2 comentarii:

Bianca spunea...

Yamy...ce bine arata!!!
Am notat reteta...ciocolata si portocale...o combinatie super faina:)
Pupici

gaby's blog spunea...

merci Bianca!
O duminica minunata!