marți, 29 martie 2011

prăjitură cu caramel





Ai nevoie de:

Foile:
1 ou
4 linguri zahăr
4 linguri lapte
4 linguri ulei
1 linguriță bicarbonat de amoniu
coaja rasa de la o lămâie
făină cât cuprinde

Crema: 
budinca preparată dintr-un plic
100 g zahăr
50 ml apă
200 g unt

Glazură:
150 g zahăr 
100 ml smântână dulce
Migdale

Mod de preparare:
Foile: Într-un vas se amestecă oul cu zahărul, uleiul, coaja de lămâie și laptele călduț amestecat cu amoniul. Se pune făină cât cuprinde până devine un aluat nelipicios.Se întind 2 foi care se coc pe fundul unei tăvi.

Crema: Zahărul se caramelizează apoi se pune apa până divine un sirop legat.Budinca se mixează cu untul apoi se pune siropul de caramel

Glazura:Zahărul se caramelizează apoi  se stinge cu smântâna și se amestecă repede.

Asamblare: Crema se întinde între foi apoi se glazureză și se ornează cu migdale.Se lasă la rece și se taie a doua zi.

Poftă bună!

3 comentarii:

modniza spunea...

MERSI MULT.o sa o fac.

Lia spunea...

Imi place ideea cu glazura.
Am notat-o.

gaby's blog spunea...

Modniza ma bucur!
Lia cand ai sa faci glazura sa-mi spui părerea ta!
O zi buna !