joi, 31 martie 2011

prăjitură cu ciocolată și cremă de mentă


Ai nevoie de :

Pentru blat:
125g unt
8 linguri zahăr
8 linguri făină
5 ouă
1 linguriță praf de copt
3 linguri cacao

Cremă
200 g unt
150 g zahăr pudră
mentă proaspătă
3 linguri zahăr 

Glazură:
100 g ciocolată amăruie
25 ml smântână dulce

Mod de preparare:

Blatul: Zahărul se mixează cu untul. Se adaugă ouăle, făina cernută cu praful de copt și cacaua. Compoziția obținută se coace într-o tavă tapetată , la 150 Grade C. Când e gata se lasă să se răcească.

Crema: Untul se mixează cu zahărul pudră. Menta se toacă în blender cu 3 linguri zahăr și se adaugă peste unt. Se amestecă  bine.

Glazura : Ciocolata mărunțită se topește cu smântâna.

Asamblare: Peste blat se întinde crema apoi glazura. Se ornează după preferințe.

Poftă bună!

4 comentarii:

Bianca spunea...

Cu siguranta o prajitura foarte buna. Imi place mult menta...
Pupici

maria mihalache spunea...

Prajiturile cu menta sunt preferatele mele.
O seara frumoasa!

gaby's blog spunea...

Bianca mie imi place combinatia ciocolata cu menta.

Maria o seara frumoasa si tie!

mirela spunea...

foarte buna combinatia,mi-ai facut pofta,cred ca maine fac si eu ceva cu menta,,,pupp si o seara faina!!